BIVŠI ČELNIK KONCERNA

TODORIĆ TVRDI DA OTKRIVA KAKO SE OTIMAO AGROKOR 'Dalić mi je rekla: Todoriću, registrirat ćete SPV-tvrtku, prenijeti na nju dionice, a onda se mičete'

Ivica Todorić i Martina Dalić
 Boris Kovačev / Robert Fajt / Hanza Media

Nekadašnji čelnik Agrokora Ivica Todorić u utorak navečer objavio je najnoviji blog, ovaj put naslovljen 'Kako se otimao Agrokor'.

U kraćem zapisu opisao je tijek sastanka za koji tvrdi da je imao u četiri oka s ministricom gospodarstva i potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić, protiv koje je u nekoliko prijašnjih blogova već iznio niz optužbi.

- Gospođa Martina Dalić se najavila i dolazi na sastanak sama u moj ured. Njezin nastup je neprofesionalan. Nakon nekoliko rečenica uvoda, gospođa Dalić izlaže razlog svog dolaska i kaže: 'Todoriću Vi ćete registrirati SPV-tvrtku (nisam pitao gdje), prenijeti ćete svoje dionice u SPV, a SPV će formirati skupštinu, postaviti nadzorni odbor i vi se mičete (moram biti iskren nisam pitao tko će bi bio vlasnik SPV tvrtke)', napisao je Todorić.

SPV je, inače, kratica za 'Special Purpose Vehicle', odnosno tvrtka za specijalnu namjenu.

- Iako zatečen prijedlogom, odgovaram: ja nemam s tim nikakvih problema, ja to jednostavno mogu napraviti, ali onda ćete Vi i Vaši to upropastiti. Nastavio sam: taj film nećete gledati. Vi ste vlast, imate represivni aparat, radite što hoćete, ali prijedlog Vam ne prolazi. Nije se dugo zadržala, naveo je Todorić u svojem blogu ne navodeći druge okolnosti navodnog sastanka do kojeg je, kako tvrdi, došlo 16. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 03:01