MULTIKULTURA

U Sisku sljedeće godine počinje gradnja džamije

Dr. Aziz ef. Hasanović, muftija i predsjednik Mešihata Islamske zajednice Hrvatske, izjavio je u Sisku, u povodu potpisivanja ugovora s gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček o gradnji Islamskog kulturnog centra u tom gradu, kako će se taj centar početi graditi iduće godine kada i Islamska zajednica slavi 100. godišnjicu službenog priznanja u Hrvatskoj.

Islamski centar u Sisku gradit će se u naselju Caprag na zemljištu površine 23 tisuće kvadrata. Objekt Islamskog kulturnog centra zauzimat će 2524 četvorna metra, a sadržavat će molitveni prostor, učionice, urede, društveni, gospodarski, sanitarni i komunikacijski prostor.

- Islamski kulturni centar je, između ostalog, i džamija, no on ima i sve društvene sadržaje koji trebaju Capragu. Grad Sisak time se potvrđuje kao grad dijaloga, multikulture, otvorenosti i suživota - rekao je muftija Hasanović.

Osim gradnje kulturnog centra, Islamska zajednica sagradit će pristupnu cestu, biciklističku stazu, autobusno ugibalište, sportske terene, pješačke staze, dječja igrališta te sve druge dodatne sadržaje prema projektu gradnje.

Na području Siska živi 2500 muslimana, a na području Sisačko-moslavačke županije njih oko 4000. Sisak je, prema odredbama potpisanog ugovora, oslobodio Islamsku zajednicu plaćanja komunalnog doprinosa za objekt, a investitor, Islamska zajednica, preuzima obvezu izmještanja i uređenja dijela infrastrukture poput biciklističkih staza i autobusnog stajališta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 02:01