PRIPREME ZA IPO

UVODE SE VINJETE ZA AUTOCESTE? Hajdaš Dončić: 'Ako analize pokažu da su isplative - zašto ne?'

"Cilj nam je dobiti što veću vrijednost kroz IPO. Ako model pokaže da su to vinjete ili elektronski čipovi, izabrat ćemo taj model"

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić objavio je na Facebooku da Vlada radi na B modelu monetizacije autocesta putem pripreme javne ponude dionica HAC ONC-a (Hrvatske autoceste - održavanje i naplata).

"Zajedno sa Svjetskom bankom (WB) radimo na B modelu monetizacije koja uključuje financijsko i organizacijsko restrukturiranje HAC-a i HAC ONC-a. Analiza modela naplate sastavni je dio organizacijskog restrukturiranja, jer nam je cilj dobiti što veću vrijednost kroz IPO. Ako model pokaže da su to vinjete ili elektronski čipovi, izabrat ćemo taj model", poručio je Siniša Hajdaš Dončić.

Konačni je cilj, naglašava ministar Hajdaš Dončić, smanjenje deficita, javnog duga kao i bolje upravljanje održavanjem i naplatom. "To je i glavni cilj nove uprave HAC ONC-a", zaključio je ministar Hajdaš Dončić.

Podsjetimo, skupština HAC-a prije dva tjedna donijela je odluku o kadrovskim promjenama u Upravi HAC ONC-a, te su priopćili kako se od nove uprave očekuje poboljšanje učinkovitosti i ubrzanje aktivnosti na procesu restrukturiranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 23:21