FENOMENALNA REKLAMA

'VARAŽDIN JE JEDNA OD NAJBOLJE ČUVANIH TAJNI U HRVATSKOJ' Britanski Telegraph o hrvatskom baraknom dragulju

Varazdin, 050511.Panoramske fotografije Varazdinske zupanije. Varazdin je administrativno srediste Varazdinske zupanije, poznat je po tornjevima baroknih crkava, palacama i srednjovjekovnoj utvrdi Stari grad.Na slici: grad Varazdin, Stari grad.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Željko Hajdinjak / CROPIX

VARAŽIN - Hrvatski barokni dragulj, Varaždin, diči se svojim dvorcem kao iz bajke i jedinstvenim muzejem. Varaždin je jedna od najbolje čuvanih tajni u Hrvatskoj, piše novinarka Sandra MacGregor o svom boravku u Varaždinu za britanski The Telegraph. Članak je objavljen na internet stranicama britanskog lista.

- Iako turisti i putnici koji posjećuju Zagreb povremeno znaju posjetiti i Varaždin koji je samo 80 kilometara udaljen od hrvatske prijestolnice, u najvećoj mjeri u Varaždinu nema masovnog turizma što je začuđujuće ako se uzme u obzir što sve taj grad može ponuditi, od brojnih i zađučujuće jeftinih kafića, jedinstvenih muzeja do veličanstvenog srednjevjekovnog dvorca i najbolje kolekcije netaknutih baroknih građevina - ističe MacGregor u svom tekstu dodajući da je Varaždin među Hrvatima poznat i kao Mali Beč te da svoj barokni izgled duguje činjenici da je u 18. stoljeću Varaždin jedno kratko vrijeme bio i glavni grad Hrvatske.

Britanska je novinarka bila oduševljena i posjetom Galeriji starih i novih majstora koja je smještena u prekrasnoj Palači Sermage, a pogotovo posjetom Entomološkoj zbirci Gradskog muzeja Varaždin u kojem se može razgledati više od 4 tisuće raznih leptira i ostalih zanimljivih insekata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 18:41