BUKTINJA

VATRENA NEMAN U VODICAMA Planulo na rubnim dijelovima grada, vatrogasci spašavali desetke kuća

Zahvaljujući izuzetnim naporima i požrtvovnošću 27 vatrogasaca JVP-a grada Vodica, Šibenika i DVD-a iz okolnih mjesta nije bilo težih posljedica
 Gordana Palada / YouTube

U utorak nešto prije 12 sati buknuo je požar u blizini kuća u Zatonskoj ulici na perifernom dijelu Vodica. Vatra je krenula iz guste borove šume i plameni jezici ugrozili su na desetke tamošnjih stambenih objekata. Zahvaljujući pravovremenoj intervenciji vatrogasaca koji su se hrabro uhvatili u koštac s vatrenom nemani, sve su kuće spašene i nitko nije ozljeđen.

- Moram priznati da je odista bila vrlo opasna situacija. No, zahvaljujući izuzetnim naporima i požrtvovnošću 27 vatrogasaca JVP-a grada Vodica, Šibenika i DVD-a iz okolnih mjesta nije bilo težih posljedica. Požar je lokaliziran već u 12,52 minuti, a opožareno je oko četiri hektara – kazao nam je županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.

Neslužbeno doznajemo da požar izazvao tamošnji stanar koji je brusio željezo, te je iskra zapalila suho raslinje, nakon čega se vatra velikom brzinom proširila na borovu šumu.

O dramatičnosti ovog kratkog, ali opasnog požara, svjedoči i video zapis koji nam je ustupila Gordana Palada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:41