PREVRTLJIVA VELJAČA

VELIKA PROMJENA VREMENA Čeka nas pad temperature, naoblačenje s kišom, a već večeras će se neki dijelovi Hrvatske i zabijeliti!

 Ranko Šuvar/CROPIX

U prvom dijelu dana bit će pretežno, na Jadranu i djelomice sunčano, a u nizinama unutrašnjosti ponegdje magla. Potom sa sjeverozapada slijedi postupno naoblačenje s mjestimičnom kišom koja će u gorju tijekom noći prijeći u snijeg, izvijestili su u petak ujutro iz Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku.

Glavnina oborine očekuje se navečer i u noći na subotu, no na Jadranu već prijepodne lokalno može pasti malo kiše.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i jugo koje će na sjevernom dijelu krajem dana okrenuti na prolazno jaku buru.

Najviša dnevna temperatura kretat će se od 9 do 14, a na Jadranu između 11 i 16 Celzijevih stupnjeva.

I sutra će vrijeme biti slično: promjenljivo do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, u gorju i snijegom, a na Jadranu može biti i lokalnih pljuskova s grmljavinom. U Dalmaciji te u gorskim područjima oborina će ponegdje biti obilna, a u Lici je moguć i deblji snježni pokrivač. Poslijepodne sa zapada djelomično razvedravanje. Puhat će slabi povremeno umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu umjerena i ponegdje jaka bura, na južnom dijelu u početku i jugo. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 3, na Jadranu od 5 do 10, a najviša dnevna od 4 do 9 na kopnu te između 9 i 14 °C na Jadranu.

No, ovo pogoršanje vremena neće dugo potrajati. Već u nedjelju u većini krajeva pojavit će se sunce, a temperature će se vratiti na ovotjedne. Ipak, za kraj tjedna ponovno je najavljena kiša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 13:28