SLUŽBENI POSJET

VIDEO: ANTE KOTROMANOVIĆ GOST NA VOJNOJ VJEŽBI U SRBIJI A bio je zapovjednik u Domovinskom ratu

Domaćini su ga ugostili na najvišoj razini, a vrhunac posjete bio je odlazak u vojarnu u Pančevu

Što ti je život! Prije petnaest godina kao zapovjednik 4. gardijske brigade radio je planove za borbu protiv njih. Danas kao ministar obrane s osmjehom na licu šeta kroz njihovu vojarnu, oni mu pokazuju svoje naoružanje i opremu, za što su sve obučeni, za njega skaču padobranima. On im čestita na dobroj uvježbanosti.

Ante Kotromanović dva je dana bio u službenoj posjeti Srbiji. Domaćini su ga ugostili na najvišoj razini, a vrhunac posjete bio je odlazak u vojarnu u Pančevu gdje su smješte specijalne snage Vojske Srbije, tzv . Crvene beretke.

Nekad su karakterizirani kao zloglasni niški specijalci, a danas im je hrvatski general drag gost. Kotromanoviću su zapovjednik Kopnene vojske Srbije generasl Živković i zapovjednik Specijalne brigade general Todorov pokazali svoje bespilotne letjelice, oklopna vozila te ga riječnom flotikom proveli Dunavom. Pritom je hrvatski ministar domaćinu objašnjavao strukturu hrvatskih specijalnih postrojbi.

Prema neslužbenim informacijama načelno je dogovorena zajednička vojna vježba hrvatske i srpske vojske. Za početak simulacijska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:13