JAČANJE PONUDE

Vlada na Twitteru: 'Osmislite turistički projekt i dat ćemo vam 200.000 kuna'

Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa poticanja inovacija u turizmu otvoren je početkom srpnja i traje do 31. kolovoza.
 AP

Vlada je danas preko Twittera pozvala građane da do kraja mjeseca kandidiraju projekte u turizmu kojima bi mogli razviti nove turističke proizvode i obogatiti ponudu.

Financiranje troškova

Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa poticanja inovacija u turizmu otvoren je početkom srpnja i traje do 31. kolovoza. One projekte koji prođu Ministarstvo turizma financirat će sa 50 posto opravdanih troškova, a najviše do 200 tisuća kuna. Za dodjelu se mogu kandidirati tvrtke, obrti, zadruge, pojedinci registrirani za obavljanje ugostiteljskih i turističkih usluga, turističke agencije i zajednice, javne ustanove, udruge, klubovi, sportske i umjetničke organizacije te jedinice područne i lokalne samouprave.

No, čim je Vlada objavila poziv na Twitteru, odmah su stigle i prve kritike i to od Udruge privatnih iznajmljivača. Jedan njihov član tvrdi kako je pisao projekt udruge i za prošli, isti natječaj, ali nije prošao.

Pobuna privatnika

- U Uredu HTZ-a rekli su mi da zakonom nismo priznati kao relevantan turistički čimbenik za turizam. Izdajemo deset puta više kreveta nego svi hotelijeri zajedno, a nismo relevantan čimbenik? Poslali smo pismo namjere u ministarstvo, ali zasad nismo dobili odgovor - ljuti se član Udruge privatnih iznajmljivača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 21:27