BOJA? CRNA, S EFEKTOM

Zadar usred krize kupuje limuzinu za 425 tisuća kuna! Mora imati sportski ovjes, kožna sjedala...

Samo nekoliko dana prošlo je od afere koja je izbila oko nabave skupocjenog automobila ravnateljice Plitvičkih jezera, a već je na pomolu nova
 AP Photo/Gero Breloer

Grad Zadar pod upravljanjem HDZ-ovog gradonačelnika Zvonimira Vrančića odlučio je putem operativnog leasinga nabaviti novi automobil i to limuzinu prve klase u vrijednosti 425 tisuća kuna, bez PDV-a, piše Novi list.

Postupak nabave objavljen je jučer, a u originalnom Planu nabave kupnja limuzine nije bila predviđena, pa su ga prije deset dana izmijenili.

Prema dokumentaciji, Grad Zadar traži osobni automobil s diesel motorom, minimalne snage od 130 kW i minimalne zapremnine od 1900 kubičnih centimetara te pogon na sva četiri kotača i boju s 'crnim efektom'.

Žele da automobil ima, između ostalog, i brisače sa senzorom za kišu, automatsko paljenje svjetla, kožna sjedala, upozorenje za ispuhanu gumu, sportski ovjes, lakometalne naplatke...

Nabavka automobila koštat će Zadrane duplo više nego školski autobus, koji prema proračunskom planu košta 260 tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:32