POMIRBA UOČI SKUPA '100 POSTO ZA HRVATSKU'

ZATOPLJENJE ODNOSA Klemm: Milanovića o zahtjevima branitelja obmanjuju suradnici...

Jedan od najvažnijih događaja koji se jučer zbio u Okučanima na proslavi 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije Bljesak moglo bi biti konačno rješenje braniteljskog prosvjeda u Savskoj. Premijer Zoran Milanović u Okučanima se susreo s organizatorima prosvjeda branitelja u Savskoj, Đurom Glogoškim i Josipom Klemmom. Zadržali su se u desetominutnom razgovoru koji je, izjavio je Klemm, bio iznimno pozitivan i otvorio put dijalogu i skorom novom sastanku.

Prava branitelja

- Susret je protekao vrlo pozitivno. Mislim da premijer ima dobru volju da se problemi riješe, a i mi branitelji se iskreno želimo sresti s premijerom Milanovićem i otvoriti dijalog - kaže Klemm koji je uvjeren da “Milanović nije dobro informiran, odnosno da su ga obmanuli oni koji ga brifiraju na temu branitelja”.

Prvi srdačan susret Milanovića, Glogoškog i Klemma dogodio se nakon što je jedan od članova Udruge 100 posto za Hrvatsku pozvao premijera da se s njima fotografira. Nakon što je premijer to i napravio, uslijedio je razgovor u kojem je Milanović pozvao branitelje da mu iznesu probleme i razloge nezadovoljstva. Rekao je da će ponovno provjeriti jesu li ukinuta neka prava braniteljima, ali i upozorio da ne može rješavati pojedinačne probleme.

- Jedino Ministarstvu branitelja nije smanjivan proračun - izjavio je Milanović, dodavši da “ako je došlo do pogreške, to nije osobno”.

Prekid prosvjeda

Budući da su mu branitelji sugerirali da se malo spusti među njih i sasluša njihove probleme, Milanović je zatražio “poštovanje prema njegovim suradnicima”, aludirajući na ministra branitelja Predraga Freda Matića s čijom ostavkom branitelji uvjetuju prekid prosvjeda. Milanović je braniteljima rekao da “ne da na čovjeka koji je bio u logoru za Hrvatsku”. Branitelji su potom ponovno zatražili susret s premijerom u Vladi, a on im je odgovorio: “Ok, probat ćemo, ja sam htio da se to riješi odmah”.

U Vladi kažu da susret nije dogovoren, ali nije ni isključen, međutim, Milanović i dalje brani svog ministra jer smatra da ništa loše za branitelje nije napravio. Branitelji su na kraju premijeru poklonili majicu s natpisom “100 posto za Hrvatsku”...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 05:55