PREDSTAVLJENI MINISTRI

ZAVRŠENA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA HDZ-a Četvorica nesuđenih ministara napustili sastanak već nakon 10-ak minuta

Zagreb, 101215.Hrvatska demokratska zajednica obiljezila je 16. obljetnicu smrti prvoga predsjednika Republike Hrvatske i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tudjmana polaganjem vijenaca na njegov grob na zagrebackom groblju Mirogoju.Na fotografiji: Damir Krsticevic, Josipa Rimac, Milijan Brkic.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matic / Arhiva/ CROPIX

Završila je sjednica Predsjedništva HDZ-a na kojoj je predsjednik Tomislav Karamarko izvijestio članove predsjedništva o definitivnim kandidatima za ministre, javlja HRT.

O imenima se još uvijek šuti sve do konferencije za novinare mandatara Tihomira Oreškovića u podne u Sheratonu. Naime, Orešković će prvi u javnost izići s imenima ministara.

Zanimljivo je da su na sjednici u središnjici bili i oni koji inače nisu članovi Predsjedništva HDZ-a, no napustili su je samo desetak minuta nakon početka.

Goran Pauk, Goran Marić, Tomislav Ćorić, Damir Krstičević nisu bili raspoloženi za izjave. Prema nekim informacijama oni su bili među kandidatima za ministre, ali ni jedan od njih nije među izabranima.

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a u sjedište stranke ušli su kandidati za koje u četvrtak mediji navode kao najizvjesnije ministre u novoj vladi.

U prostorije HDZ-a ušli su međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač, članovi Predsjedništva HDZ-a Oleg Butković i Darko Horvat, savjetnik predsjednice Republike Josip Buljević, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, načelnik općine Nerežišća Lovro Kuščević i povjesničar Zlatko Hasanbegović, zatim Mijo Crnoja i Bernardica Juretić.

Svoje ministre Karamarko javnosti će predstaviti na konferenciji za novinare koju će održati između 13 i 14 sati, a Božo Petrov u 15.30 sati. Nakon toga će Orešković, Karamarko i Petrov ministre predstaviti zastupnicima u Saboru, prenosi HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:56