TEŠKI DANI

Željko Kerum sve rasprodaje, Ivanu Čermaku prodao luksuznu jahtu Maiora 33

Željko Kerum, gradonačelnik Splita i saborski zastupnik, nakon što je upao u financijske probleme i počeo rasprodavati vrijednu imovinu, čini se, odlučio je prodati i svoju luksuznu jahtu.

Iako je Kerum već nekoliko puta demantirao da će prodati 32,5 metara dugačku jahtu Maiora 33, koju je nazvao Joke po svome sinu Jošku, u petak se dogodilo nešto što bi moglo navoditi na zaključak da se splitski poteštat predomislio.

Nestali konopci

Naime, Kerum je u splitskoj ACI marini viđen s umirovljenim generalom Ivanom Čermakom , kojemu je, kako je sam rekao, iznajmio jahtu. Čermak je sa svojom posadom isplovio prema Opatiji, kako navode neki mediji, a Kerum mu je mahao s obale. Kerum je rekao kako nije točno da je Čermaku prodao jahtu, da se ona nalazi u čarteru i da je svatko može unajmiti. Međutim, Splićani su odmah primijetili kako su s dugogodišnjeg Kerumova veza nestali privezni konopci, što se do sada pri ispovljavanjima Joke nije događalo, te da je najam privezišta vjerojatno otkazan.

Tražio 3,6 milijuna eura

Da Kerum ne govori istinu, jasno je i kada se pogledaju neke od agencija koje se bave najmom i prodajom jahti. Tako se na njihovim stranicama mogu naći i fotografije Kerumove Maiore 33, s prodajnom cijenom od 3,6 milijuna eura bez PDV-a.

Kerum je luksuznu jahtu izgrađenu u talijanskom brodogradilištu Fipa Maiora kupio 2007. za gotovo deset milijuna eura. Jahta ima četiri kabine, dostiže brzinu od 26 čvorova, i s članovima posade može primiti 13 ljudi. Tjedni najam Kerumove jahte s posadom stoji oko 100.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:09