SUKOB ISPRED KAMERA

Žestoka rasprava koalicijskih partnera: Jakovčić i Pusić zakačili se na televiziji oko budućnosti odnosa s MOL-om

 HTV

ZAGREB - Prva podpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić ušla je u žestoku raspravu s predsjednikom IDS-a Ivanom Jakovčićem u HRT-ovoj emisiji ‘Nulta točka’, u kojoj su oboje sinoć sudjelovali.

Do rasprave je došlo kada je voditelj Mislav Togonal pitao planira li Vlada poništiti ugovor Ine s MOL-om u slučaju da sud potvrdi prvostupanjsku presudu Ivi Sanaderu u slučaju Ina-MOL.

- Što će se dogoditi u slučaju Sanader je jedna stvar, ali u slučaju Ine i partnerstva, sa mađarskom stranom će se razgovarati, rekla je Pusić.

- Tvrtka sigurno neće nastradati zbog toga. Samo bi još to trebalo, da se zbog toga ta tvrtka zabije u zemlju.

S druge strane, Jakovčić je bio puno oštriji:

- Ako se dogodi da ovo bude pravomoćna presuda, onda se apsolutno mora razgovarati s mađarskom stranom, čak i jednostrano učiniti sve da se otkaže takav štetan ugovor, jer on je očito štetan, rekao je Jakovčić.

- I ne samo to. Ne treba odgovarati samo onaj koji je primio mito, nego i onaj tko je dao mito. Mi ćemo biti članica EU kao i Mađarska, treba razgovarati i o tome.

Pusić je pokušala smiriti strasti:

- Polako s tim dečki, polako s tim. Tvrtku sigurno nećemo uništavati, rekla je.

- Vesna, Vesna, ti si ministrica vanjskih poslova, i ja te mogu razumijeti kad tako govoriš. No ja sam potpuno neovisan i neopterećen time i mogu reći da je takav ugovor štetan. Ako se dokaže primanje mita za Inu, onda hrvatska ima razloga tražiti raskidanje takvog ugovora, i ima argumente. Ali treba razmisliti i o tome tko je dao mito, rekao je Jakovčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 07:55