AUTO OD 600.00 KUNA

Zmajlović stopirao nabavu skupocjenog auta za šeficu Plitvičkih jezera

, Lidija Bertović se ispričala: 'Terenac nam je trebao za VIP izaslanstva'
 Robert Fajt / CROPIX

ZAGREB - Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović zabranio je ravnateljici NP Plitvička jezera Lidiji Bertović kupnju skupocjenog terenskog vozila, potvrdila je za Jutarnji list glasnogovornica Ministarstva Dijana Sušac kazavši kako je ministar "izdao nalog za obustavu natječaja u dijelu koji se odnosi na nabavu neprimjerene kategorije vozila, dok će se provesti natječaj za nabavu radnih vozila, šumskih i turističkih".

Audi star dvije godine nije dovoljno dobar: Šefica Plitvičkih jezera naručila skupocjeni terenac. Cijena? Oko 600.000 kuna

Pokušaj nabave SUV-a vrijednog stotine tisuća kuna potaknuo je ministra Zmajlovića za "izdavanjem naputka svim državnim tijelima i pravnim osobama koje imaju javne ovlasti iz resora Ministarstva zaštite okoliša i prirode da se eventualna nabava službenih osobnih vozila može pokrenuti samo ako je za to pribavljena suglasnost ministra te ukoliko je predmetna nabava vozila u skladu s Odlukom Vlade Republike Hrvatske o pravu korištenja službenih osobnih automobila, mobilnih telefona, redovnih zrakoplovnih linija, poslovnih kreditnih kartica, sredstava reprezentacije te načinu odobravanja službenih putovanja".

'Naša odluka o kupnji vozila bila je neprimjerena i ishitrena'

Ravnateljica NP Plitvička jezera Lidija Bertović oko 15 sati priopćenjem je progovorila o nabavci skupocjenog terenca potvrdivši da je sukladno odluci resornog ministra Mihaela Zmajlovića Javna ustanova obustavila natječaj.

Neprimjerenu i ishitrenu odluku o kupnji vozila tako visoke klase, kako je sama opisala svoj potez, pokušala je opravdati potrebom VIP delegacija i izaslanstava, koji su česti gosti Plitvica.

- Iako je primarna namjena SUV vozila bila predviđena za VIP delegacije i izaslanstva koja su česti gosti Nacionalnog parka, uvažavajući gospodarsku situaciju u zemlji, naša odluka za nabavu vozila takve kategorije bila je neprimjerena i ishitrena - zaključila je ravnateljica Bertović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:54