TREĆA SMJENA NA HTV-u

Zoran Šprajc dao ostavku. Ivan Jabuka je novo lice Dnevnika

Mladog Jabuku upoznali smo kao voditelja ukinute emisije Dossier.hr, a radio je i kao novinar u Latinici, Nedjeljom u 2, Brisanom prostoru, Dnevniku... Ovo će biti novi izazov, za koji je potpuno spreman
Zagreb, 301007.Ivan Jabuka, tv voditelj.Foto: Sasa Midzor Sucic / CROPIX
 Sasa Midzor Sucic/CROPIX

ZAGREB - Novi, treći urednik središnjeg HTV-ovog 'Dnevnika' postao je Ivan Jabuka. Kako je tu odluku Renato Kunić, v. d urednika Informativnog programa HTV-a, donio mimo znanja uredničkog kolegija, Zoran Šprajc, izvršni urednik emisije, zahvalio se na svom mandatu. Šprajc će ubuduće uz Sandru Križanec i Jabuku, biti tek jedan od urednika i voditelja 'Dnevnika'. Tko će postati novi izvršni urednik zasad se ne zna, a navodno nema ni dobrovoljaca za taj posao.

Šprajc je još prije dva tjedna, kada je Kunić u 'Dnevnik' pokušao postaviti Mislava Togonala kao trećeg voditelja, zaprijetio da neće biti izvršni urednik emisije u koju vodeći ljudi dolaze preko noći, bez suglasnosti kolegija i Službe za jezik i govor, a prijetnju je ostvario kada se Jabuka priključio timu 'Dnevnika'.

- Nemam što komentirati. Očito je već šef Kunić preuzeo odgovornost za kadrovski dio posla, a ja ću ubuduće biti odgovoran samo za emisije koje sam vodim i uređujem - kratko kaže Šprajc.

Novi voditelj Jabuka svoju će prvu emisiju imati slijedećeg tjedna, a danas je prisustvovao kolegiju 'Dnevnika' na kojem ga, doznajemo, nisu dočekali s prevelikim oduševljenjem. Jabuka se radi toga ne uzrujava:

- Ovo je za mene profesionalni izazov. Velika je čast ali i odgovornost sjesti u fotelju središnjeg 'Dnevnika' HTV-a. Vjerujem da ću doprinijeti još boljem 'Dnevniku'. U svakom slučaju dat ću sve od sebe - kaže Jabuka.

Kako neslužbeno doznajemo, na kolegiju je danas obznanjeno da će izvršni urednik novog news kanala biti Dražen Majić, nekadašnji zamjenik Hloverke Novak Srzić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:53