Da bi se napravila hostija, potrebno je ispeći tijesto koje se dobije miješanjem pšeničnog brašna i bistre vode. Taj gotovo najjednostavniji prehrambeni proizvod na svijetu u euharistijskim prilikama, kako drže vjernici, postaje Tijelo Kristovo.
No tko ih proizvodi, je li za spravljanje potrebna licenca, može li se na njima zaraditi?
- Hostije? Ne, ne, ne znamo vam mi ništa o tome - mahom su javljali tihi glasovi iz brojnih samostana. Višesatni pozivi od Dubrovačke biskupije do Kaptola ipak su urodili plodom: hostije u Hrvatskoj u rukama su časnih sestara. I nakladne kuće Verbum iz Splita.
- Nisam zadužena za hostije, radim u izdavaštvu. Direktor Miro Radalj na službenom je putu, probajte nazvati našu pekarnicu u Solinu, oni će vam znati bolje reći - rekla nam je izvršna ure...
No tko ih proizvodi, je li za spravljanje potrebna licenca, može li se na njima zaraditi?
- Hostije? Ne, ne, ne znamo vam mi ništa o tome - mahom su javljali tihi glasovi iz brojnih samostana. Višesatni pozivi od Dubrovačke biskupije do Kaptola ipak su urodili plodom: hostije u Hrvatskoj u rukama su časnih sestara. I nakladne kuće Verbum iz Splita.
- Nisam zadužena za hostije, radim u izdavaštvu. Direktor Miro Radalj na službenom je putu, probajte nazvati našu pekarnicu u Solinu, oni će vam znati bolje reći - rekla nam je izvršna ure...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....