CRNOGORSKI BOSS

BALKANCI STVORILI NAJJAČI NARKO KARTEL NA SVIJETU Ni jedan veći posao ne može proći bez znanja zloglasnog Vase

Daily Telegraph napravio je opširnu priču o trgovini drogom u Australiji i zaključio kako cijeli posao u rukama drže Balkanci pod čvrstom rukom stanovitog Crnogorca Vase Ulića. I ne samo to, Australci navode da je balkanski kartel toliko ojačao da ni jedan veći posao s drogom na svijetu ne može proći bez znanja kriminalaca s ovih prostora.

Zanimljiv je i način kako je Ulić razvio svoj biznis u kojem okreće milijune. Navodno je sve počelo još početkom 90-ih za vrijeme ratova na ovim prostorima. Slobodan Milošević je tada izdašno sponzorirao lokalne kriminalce i poticao ih da se odesele u Australiju, a oni, snalažljivi kakvi jesu, brzo su počeli 'osvajati' kvartove po Sydneyju i širiti svoje kriminalne aktivnosti. Ubrzo im se posao s drogom i oružjem toliko razvio da im je Australija postala premala. Vođa kartela se 2005. godina vratio u Podgoricu, gdje do dana današnjeg živi mirnim i povučenim životom. Međutim, on je i dalje mozak svih narko operacija koje se protežu od Južne Amerike, preko Azije pa sve do Australije.

Navodno je usko povezan s bandom motociklista Banditos Centro koji unose i dilaju drogu po Australiji. U zemlju se godišnje uveze oko šest tona droge, najviše kokaina i ecstasyja...

Također, kartel je aktivirao tzv. 'spavače' u drugoj i trećoj generaciji australskih kriminalaca kako bi napravili 'smjenu generacija', tj. kako bi zamijenili one koji su završili iza rešetaka ili 'otišli u penziju'.

Crnogorska policija navodno je upoznata s cijelim slučajem, ali budući da s Australijom nemaju sporazum o izručenju, veliko je pitanje kako će završiti cijela priča.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 00:13