SMRT KIM WALL

BIZNISMEN IMA NOVU VERZIJU PRIČE O SMRTI NOVINARKE 'Iz ruke mi je pao poklopac na njezinu glavu, bacio sam je u more, to je jedino što sam mogao'

 
 Scanpix Denmark/Martin Sylvest/Peter Thompson/TT NEWS AGENCY/ Tom Wall/REUTERS / Screenshot/YouTube

Švedska novinarka Kim Wall umrla je nesretnim slučajem nakon što ju je udario otvor podmornice u kojoj je bila s kontroverznim poduzetnikom Peterom Madsenom, tvrde odvjetnici poduzetnika.

Madsen (46) u najnovijem iskazu tvrdi da je držao teški poklopac, no nesretnim slučajem je izgubio kontrolu nad drškom i pao mu je, pa je usmrtio novinarku Wall. Nakon toga je, ispričao je svojim odvjetnicima, namjeravao u moru 'sahraniti' 30-godišnju novinarku koja je s njim otišla da bi napravila reportažu o njemu, a potom je htio počiniti samoubojstvo.

The home-made submarine
REUTERS

Optužen je za ubojstvo novinarke, čije je obezglavljeno tijelo pronađeno nekoliko dana nakon prijave njezina nestanka, 23. kolovoza, u vodama Danske. Wall je zadnji put viđena 10. kolovoza kad je u sklopu novinarskog zadatka isplovila s Madsenom u podmornici koju je sam napravio uz pomoć volontera, što je izazvalo pozornost brojnih medija i učinilo ga popularnim kao inovatora.

Madsen je, prenosi BBC, na sudu rekao da je nakon nesreće s poklopcem Wall jako krvarila zbog ozljeda zadobivenih na glavi.

- Bila je doslovno lokva krvi na mjestu gdje je pala - kazao je.

- U šoku u kojem sam bio, jedino što mi se činilo ispravnim bilo je da njezino truplo bacim u more, dodao je.

The home-made submarine
Peter Thompson / REUTERS
Podmornica UC3 Nautilus Petera Madsena

Madsena su 11. kolovoza, nakon što je uputio poziv u pomoć, uspješno izvukli iz vode i spasili, no novinarki nije bilo traga. Njezin partner je prijavio nestanak, a istražitelji su ubrzo počeli sumnjati da joj je Madsen nešto učinio. Isprva se na sva njihova pitanja pravio lud, a onda je počeo iznositi razne verzije priče, od kojih je zadnja ova s poklopcem.

Istražitelji i dalje tragaju za drugim posmrtnim ostacima mrtve novinarke ne bi li pokušali složiti mozaik cijelog događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:37