ZALUĐENA I OBMANUTA

DJEVOJKA POMOGLA PRIJATELJICI POČINITI SAMOUBOJSTVO Na njezinu poruku da će se ubiti odgovorila 'Okey.'

 Facebook

Dvadesetdvogodišnja djevojka pomogla je svojoj najboljoj prijateljici počiniti samoubojstvo u 'činu obmanute lojalnosti' nakon što je postala 'opsjednuta i zaluđena' njome. Amelia Caller 'bi učinila sve' za svoju prijateljicu 21-godišnju Emmu Crossman, a često su na Facebooku i ostalim društvenim mrežama pričale o Emminu samoubojstvu.

Međutim, Amelijina je predanost otišla predaleko kada je za Emmu nabavila stvari potrebne da si uzme život, javlja Daily Mail koji u niti jednom trenutku ne navodi o kojim se stvarima radi.

Amelia Caller nalazi se na suđenju na Lincoln Crown sudu, a optužena je za poticanje i pomaganje u prijateljičinom samoubojstvu. Ona je najmlađa osoba u Velikoj Britaniji kojoj se sudi za zločin.

Na sudu je rečeno kako Emma ima čitavu povijest samoozljeđivanja te da je jako loše reagirala na prekid dvogodišnje veze sa svojim dečkom, 56-godišnjim Adrianom Kempom.

Otvarajući slučaj u ime tužiteljstva Mark McKone ispričao je poroti da nema rasprave je li optužena nabavila stvari koje je njezina prijateljica iskoristila kako bi se ubila. Iako su činjenice nepobitne, Amelia tvrdi kako 'nije kriva' temeljeći to na činjenici da nije vjerovala da će joj se najbolja prijateljica ubiti.

- Emma Crossman je počinila samoubojstvo u svome domu. Amelia Caller joj je asistirala u tome nabavljajući joj [potrebne stvari] u činu obmanute lojalnosti.

Amelia je opsjednuta i zaluđena Emmom i učinila bi baš sve za nju. Provele su mnogo vremena zajedno, pogotovo nakon što je Emma prekinula sa svojim partnerom - ispričao je tužitelj McKone.

Istaknuo je i kako je Emma imala čitavu povijest samoozljeđivanja, predoziranja, a situaciju je sigurno pogoršao prekid s dečkom četiri do šest tjedana prije smrti.

- Amelia je ozbiljno shvaćala o čemu se radi jer je predložila da zadnji dan odu van 'kao na oproštaj' - izjavio je McKone.

Optužena je Emmi nabavila nešto i Asda dućana što bi joj omogućilo da si uzme život, no to je na vrijeme primijetio njezin bivši ljubavnik Adrian Kemp te joj je to oduzeo.

Međutim, četiri dana kasnije Amelia je naručila drugu pošiljku putem interneta te unutar nekoliko sati dostavila to Emmi koja se potom time ubila.

Poroti je pokazana i poruka koju je poslala Emmi: 'Sve će biti dobro. Pomoći ću ti.'

Napisala je i: 'Baš razmišljam. Ako želiš, možemo izaći jedan dan, kao na oproštaj.'

Pokazana je i ova poruka: 'Gubim najbolju prijateljicu. Shvaćam što radiš.'

U daljnjim porukama Amelia naglašava: 'Stalno mislim kako sam te ubila. Nabavila sam ti [potrebne stvari]. Znam da ih još imaš. I dalje se osjećam da sam te ubila. Užasno je.'

I kada je Emma počela ubijati samu sebe poslala je Ameliji poruku koja joj je na to odgovorila: 'Okey, dokey'.

- Emma posebno naglašava kako će to napraviti, na što joj Amelia govori kako će sve biti dobro - objašnjava McKone.

Emma je pronađena mrtva u dnevnom boravku kuće u gradu Sleafordu. U oproštajnoj poruci koju je ostavila samo piše 'Zbogom, volim vas sve. Emma.'

Policijskom su istragom tek kasnije obuhvaćene Facebook i sms poruke koje su djevojke razmjenjivale. Suđenje se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 04:07