DRAMA

EKSPLODIRALO VELIKO SKLADIŠTE ORUŽJA U KRAGUJEVCU, ZATRESAO SE CIJELI GRAD Izbio je veliki požar, jedan vojnik poginuo, najmanje 25 ozlijeđenih

 Twitter

>>> NOVO 19:16 Jedna osoba je poginula, a najmanje 25 ih je teže ili lakše ozlijeđeno u utorak poslijepodne u eksplozijama i požaru u vojnoj tvornici u Kragujevcu, a strahuje se bi broj žrtava mogao biti i veći, javljaju beogradski elektronički mediji.

U nesreći je poginuo potpukovnik Vojske Srbije Miroslav Perišić, izvjestila je Radio-televizija Srbije, dodajući da se tri osobe vode kao nestale.

Srbijansko Ministarstvo obrane potvrdilo je da je u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu jedna osoba poginula, a od posljedica dvije eksplozije i požara u odjelu za remont streljiva ozlijeđeno je najmanje 25 pripadnika MUP-a i Vojske Srbije.

----------------------------

17:20 Požar u kragujevačkom Tehničko-remontnom zavodu je lokaliziran. Svi ozlijeđeni evakuirani su i zbrinuti u kragujevačkom Kliničkom centru. Kako RTS doznaje, hitna pomoć je prevezla ukupno 13 ozlijeđenih, a još jedan broj evakuiran je vozilima vojnog saniteta. Najveći broj ozlijeđenih nije životno ugrožen.

----------------------------

U Tehničko-remontnom zavodu u srpskom gradu Kragujevcu u utorak oko 13:45 eksplodiralo je skladište puno oružja, javlja Blic. U prostoru je bila velika količina tromblonskih mina i drugih vrsta municije. Tijekom gašenja požara koji je izbio nakon prve eksplozije dogodila se još jedna, u kojoj su ozlijeđene četiri osobe.

RTS javlja da je ukupno ozlijeđeno najmanje 20 osoba.

Krov skladišta urušio se od visoke temperature tijekom gašenja požara, a strahuje se da je ispod ruševina krova zatrpano još ljudi. Ozlijeđeni su prebačeni u bolnicu.

Sva vatrogasna i vozila Hitne pomoći upućena na mjesto eksplozije, prenosi agencija Beta.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Aleksandar Kličković rekao je Beti da su u Tehničko-remontni zavod poslali svih pet vozila Hitne pomoći i da se dodatno pozivaju u pomoć i medicinski radnici od kuće.

U dežurnoj službi Vatrogasno-spasilačke brigade u Kragujevcu kažu da su na mjesto događaja poslana sva raspoloživa vozila iz tog grada, odnosno šest vatrogasnih i jedno terensko vozilo, s 19 vatrogasaca.

Kako javlja RTS, u cijelom gradu su se zatresli prozori, a četrdeset vatrogasaca, pripadnika vojske i zaposlenih Tehničko-remontnog zavoda gase požar.

Eksplozivna sredstva u skladištu bila su pripremljena za rasklapanje i uništenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:48