BIG BROTHER?

'Facewatch': Britanska policija nasilnike i delinkvente hvata smartphoneom

Aplikacija će se svakog tjedna ažurirati novim fotografijama
 Cctvblog.com

LONDON - Britanska policija je u utorak presnimila gotovo 3.000 fotografskih snimaka na aplikaciji spamrtphonea nazvanoj Facewatch i pozvala građane da joj pomognu u identificiranju nasilnika za koje se sumnja da su u ljeto prošle godine sudjelovali u neredima u Londonu.

Aplikacija se može preuzeti s Apple storea za iPhone , Google Playa za Android i App Worlda za Blackberry. Organizacije za ljudska prava kritiziraju pretjeranu uporabu videonadzora u Velikoj Britaniji.

Londonska policija je presnimila 2.880 snimaka nadzornih kamera na aplikaciju i zamolila građane da ih pozorno pogledaju i dojave joj ime i adresu svake prepoznate osobe.

- Ovo je velika prilika za građane da nam pomognu u suzbijanju delinkvencije i dovedu nas do onih za kojima traga pravosuđe, rekao je policijski načelnik Mark Rowley.

- Pozivamo Londončane da svakog tjedna pregledaju snimke jer će se aplikacija redovito popunjavati novim snimkama, dodao je. To je sjajan način da nam građani Londona pomognu u borbi s delinkventima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:39