SAVRŠENA META

FOTO Ovo je Yodaville u Arizoni: Grad bez stanovnika čiji je jedini cilj biti uništen!

Urban Target Complex - ili R-2013-Zapad, izgrađen je 1999. godine oko 8 kilometara sjeverno od granice s Meksikom, s jednim jedinim ciljem - kao poligon za vojne vježbe zračnih snaga.
 GoogleMaps

Mjesto usred puste, užarene pustinje u Arizoni možda se i ne čini kao najatraktivnija lokacija za izgradnju novog grada.

No, kad je taj grad posebno zamišljen kao meta za vježbe bombardiranja Američkih zračnih snaga, onda prednosti takvog izoliranog mjesta istog trena postanu jasne.

Grad je poznatiji kao "Yodaville", prema nadimku bojnika Floyda Usryja, vojnog zapovjednika prema čijoj je ideji sagrađen.

Urban Target Complex - ili R-2013-Zapad , izgrađen je 1999. godine oko 8 kilometara sjeverno od granice s Meksikom, s jednim jedinim ciljem - kao poligon za vojne vježbe zračnih snaga.

Nevjerojatne zračne snimke napuštenog grada prikazuju 178 građevina sastavljenih od brodskih kontejnera raznih veličina. Neke od "zgrada" visoke su kao četverokatnice.

Yodaville, naravno, nema populaciju, a najbliži naseljeni grad udaljen je oko 30 kilometara.

Jedan od vojnih instruktora rekao je 2009. za magazin " Air & Space Magazine" da teren vjerno oponaša onaj na Bliskom istoku i središnjoj Aziji, te na taj način pruža realno okruženje za pilote kako bi unaprijedili svoje vještine zračne podrške kopnenim jedinicama za vrijeme borbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 12:35