ISMIJAVANJE MUHAMEDA

Internetska cenzura u Pakistanu: Zbog protuislamskog filma premijer naredio blokiranje YouTubea!

Thousands of supporters of a Pakistani religious group Jammat-Ud-Dawa Tehreek-e-Insaf or Movement for Justice take part in a demonstration in Lahore, Pakistan, Sunday, Sept. 16, 2012 as part of widespread anger across the Muslim world about a film ridiculing Islam's Prophet Muhammad. (AP Photo/K.M. Chaudary)
 AP

ISLAMABAD - Pakistanski premijer Raja Pervez Ashraf u ponedjeljak je naredio blokiranje YouTubea zbog video uratka u SAD-u koji ismijava proroka Muhameda što je izazvalo žestoke prosvjede diljem muslimanskog svijeta.

Premijer je tu odluku donio nekoliko sati nakon što je policija morala pucnjevima u zrak i suzavcem rastjerati gomilu okupljenu ispred američkog veleposlanstva u Karačiju. Ured premijera je priopćio da je ministarstvu informiranja dat naputak da se zbog tog uvredljivog filma YouTube blokira.

"Ta je odluka donesena nakon što se YouTube oglušio na savjet pakistanske vlade da sa svoje stranice ukloni taj uvredljivi i bogohulni materijal", stoji u priopćenju Ashrafovog ureda.

Tijekom vikenda su zbog filma "Nevinost muslimana" izbili prosvjedi u više pakistanskih gradova, uključujući Lahore i Islamabad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 20:40