REUTERS PRIZNAO GREŠKU

Iran oduzeo Reutersu dozvolu za rad: Na video snimci napisali da Iran 'obučava žene za nindža ubojice'

Dužnosnik ministarstva kulture optužio je Reuters da je učenice borilačkih vještina prikazane na snimci prozvao teroristima a da je zapravo bilo riječ i studenticama i domaćicama koje se time bave iz ljubavi prema tim sportovima
 AFP PHOTO/ATTA KENARE

TEHERAN - Iran je novinarima agencije Reuters oduzeo dopuštenja za rad zbog netočnog naziva video snimke, koji je govorio da Iran obučava žene za nindža ubojice, izvijestila je u utorak iranska novinska agencija, prenosi CNN.

"Sve aktivnosti Reutersovog ureda u Teheranu privremeno su obustavljene", rekao je Muhamad Džavad Aghadžari, ravnatelj uprave za strane medije ministarstva kulture, izvijestila je IRNA.

Dužnosnik ministarstva kulture optužio je Reuters da je učenice borilačkih vještina prikazane na snimci prozvao teroristima a da je zapravo bilo riječ i studenticama i domaćicama koje se time bave iz ljubavi prema tim sportovima. Reuters je priznao da je snimka emitirana u veljači "sadržavala grešku" te da je naziv snimke nakon pritužbe promijenjen.

Naziv priloga promijenjen je iz "Tisuće žena nindži se obučavaju da postanu iranske ubojice" u "Tri tisuće žena nindži obučava se u Iranu", rekao je Reuters u izjavi.

Nakon incidenta je djelatnicima Reutersa u Teheranu rečeno da vrate svoje novinarske akreditacije, priopćio je Reuters.

"Priznajemo da se greška dogodila i smatramo je ozbiljnim pitanjem", rekao je glavni urednik Stephen J. Adler i napomenuo da je agencija "provela unutarnju istragu i poduzela odgovarajuće korake da se to ne ponovi".

On je rekao da Reuters vodi razgovore kako bi se njegovim novinarima vratile akreditacije, a IRNA je izvijestila da će vlasti preispitati slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 19:51