SAKRIO SE ZBOG PRIJETNJI

VIDEO Iranski vjerski učitelji izdali fetvu zbog Šahinova singla: Mule za REPEROVU GLAVU nude 100.000 dolara

Iranski reper Šahin Nadžafi, koji već dulje vrijeme živi i stvara u Njemačkoj, povukao se iz javnosti i sakrio na tajnoj lokaciji nakon što je u njegovoj rodnoj zemlji raspisana nagrada od 100.000 dolara za njegov život jer je u jednoj od svojih pjesama navodno vrijeđao šijitskog imama Ali an-Nakija.

Nadžafi je nedavno objavio svoj novi singl “Naki” u kojemu kritizira iranske vlasti i spominje njihovo kršenje ljudskih prava, represiju i kontroverzne predsjedničke izbore iz 2009., te poziva Nakija, vjerskog učitelja iz 9. stoljeća za kojeg veći dio šijita vjeruje da je jedan od 12 imama koji su nasljednici Muhameda, da spasi Iran.

Ovo spominjanje imamova imena izazvalo je bijes u Iranu i proglašeno je bogohuljenjem, prvo na konzervativnim internetskim stranicama i blogovima, a potom su i dva moćna vjerska učitelja u Iranu praktički proglasila fetvu na repera.

Iranska vjerska stranica Shia-Online nakon toga je raspisala nagradu od 100.000 dolara za njegovo ubojstvo i tako od glazbnika napravila, kako ga zovu, “ Salmana Rushdieja hip-hopa”. “Ne mogu vjerovati da se ovo događa. Imam 31 godinu i čitav život pred sobom”, rekao je za medije Nadžafi u jednom razgovoru koji je dao s lokacije na kojoj se skriva i gdje ga čuva njemačka policija. Reper je rekao kako smatra da svojim stihovima nije uvrijedio nikoga i nema se namjeru ispričati za pjesmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 01:32