MIŠLJENJA SU PODIJELJENA

Izazvale burne reakcije: Dvije časnice američke vojske fotografirale se dok doje svoju djecu u uniformama

 Facebook

Fotografija dvije majke, koje su ujedno i časnice američke vojske, kako doje svoju djecu u uniformama obišla je svijet i pokrenula veliku debatu.

Nastala je na molbu grupe žena okupljenih u organizaciju „Mom2Mom“ koja se bori za žensko pravo na dojenje. One su zamolile ove dvije američke časnice da im poziraju kako bi pokazale da je moguće biti uspješna i disciplinirana časnica, a u isto vrijeme i predana majka. No, osnovni cilj ove grupe jest istaknuti kako je dojenje potpuno prirodno te kako se žene ne bi trebale skrivati niti napuštati prostoriju kada doje. Ističu kako sve više žena odbija dojenje što je neprirodno i nezdravo za razvoj djeteta.

Terran Echegoyen-McCabe i Christina Luna pristale su na fotografiranje niti ne sluteći kakvu će raspravu pokrenuti. Sljedeće jutro, nakon što je fotografija objavljena na Facebooku javila im se gomila ljudi. Mnogi su izražavali gađenje te su im govorili kako je takvo slikanje u javnosti slično kao da su se slikale dok, primjerice, uriniraju.

No, velik broj poziva bili su pozivi podrške. Mnoge žene bile su sretne što su se dvije časnice odlučile na ovakav način pokazati da su žene i majke.

Njihove su kolegice, pak, ostale podijeljene.

'Predugo smo se borile za ravnopravnost s muškim kolegama na poslu i smatram da nam ovakve fotografije sigurno neće pomoći. Ljuta sam i šokirana jer su se moje kolegice odlučile na ovakav čin“, komentirala je fotografiju američka časnica Rita Trujillo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 05:14