IZ PARIZA D. MIHALIĆ

KRAJ AFERE Nagodio se: Razvratni bivši šef MMF-a Strauss-Kahn sobarici isplatio šest milijuna dolara!

DSK nema taj novac pa je digao kredit od tri milijuna dolara. Ostatak će mu posuditi bivša supruga
FILE - This combo image made from file photos shows former International Monetary Fund leader Dominique Strauss-Kahn on June 6, 2011, left, and Nafissatou Diallo on July 28, 2011, in New York. Strauss-Kahn and Diallo settled her lawsuit Monday, Dec. 10, 2012, over sexual assault allegations that sank his political career and spurred scrutiny of his dealings with women on two continents. (AP Photos, File)
 AP

PARIZ - Nakon 18 mjeseci završena je jedna od najeksponiranijih američko - francuskih saga u povijesti o seksualnim aferama bivšeg razvratnog direktora MMF-a Dominique Strauss Kahna.

Naime, DSK i Nafissatou Diallo, 33-godišnja sobarica, imigrantica iz Gvineje, koja ga je u svibnju prošle godine optužila za silovanje u sobi hotela Sofitel na Manhattanu, dogovorili su na nadležnom sudu u Bronxu izvansudsku nagodbu kojom je slučaj i službeno završen.

Nakon postignute nagodbe Diallo se zahvalila "ljudima diljem svijeta na potpori i Bogu". Suci istražnoga suda još su ranije odbacili optužbe za silovanje protiv DSK zbog neuvjerljivosti i nedosljednosti iskaza sobarice, no slučaj je nastavljen u građanskoj parnici iz koje je proizašla i najnovija nagodba.

DSK-ovi odvjetnici inzistirali su na tajnosti sporazuma iako su francuski mediji još ranije prenijeli izjavu neimenovanog izvora, navodno bliskog DSK-u, prema kojemu ga nagodba sa sobaricom, njezina šutnja i izbjegavanje novih povlačenja po sudu, košta šest milijuna dolara!

Isti je neimenovani izvor utjecajnom Le Mondeu također tvrdio kako DSK nema taj novac te kako je prisiljen dignuti kredit od tri milijuna dolara, dok će mu preostala tri milijuna "posuditi" njegova bivša supruga, poznata francuska novinarka Anne Sinclair, koja ga je pod teretom suprugovih brojnih afera napustila prošloga ljeta nakon 20 godina braka.

DSK-ovi odvjetnici danas opovrgavaju da je riječ o tako visokom iznosu, no odbijaju govoriti o detaljima nagodbe. Inače, riječ je o jednom od najnevjerojatnijih političko-sudskih skandala u francuskoj povijesti koja je preko noći promijenila francusku političku povijest.

Naime, DSK se nakon navodnog silovanja sobarice Daillo 14. svibnja prošle godine, iz New Yorka trebao uputiti za Pariz gdje je trebao objaviti svoju kandidaturu za izbore, na kojima se kao socijalistički kandidat, trebao suprotstaviti bivšem predsjedniku Sarkozyu.

Za nekoliko bi dana i francuski sud, a na zahtjev odvjetnika DSK-a trebao donijeti odluku o odbacivanju optužbi za podvođenje na raskalašenim zabavama koje je DSK navodno redovito organizirao s nekolicinom svojih bliskih prijatelja. Nakon objavljivanja detalja raskalašenih svingerskih zabava, DSK je u svojim javnim nastupima, priznao spolne odnose istovremeno i s više od šest djevojaka, no kategorično je odbio da je znao da su djevojke bile prostitutke.

DSK se rješavajući brojne sudske afere očito na mala vrata pokušava ponovno vratiti na francusku, ali i na međunarodnu političku scenu.

Iako je mjesecima izbjegavao novinare, prošli je mjesec dao nekoliko intervjua u kojima se nastoji prikazati kao relevantan finacijski stručnjak potpuno relativizirajući brojne seksualne afere u koje je upleten. Prošli je tjedan viđen i u jednom pariškom noćnom klubu s nekoliko djevojaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 13:44