ODLUKA NA GRADU

GLOVER I SURADNICI POSLALI PISMO NAMJERE OKO KUPOVINE HAJDUKA Amerikanci ne odustaju

Amerikanci ne odustaju, odnosno američki potencijalni ulagači okupljeni oko poduzetnika Michaela Glovera, koliko se čuje, poslali su pismo namjere glede kupnje dionica i ulaganja u Hajduk.

I to na dvije adrese, na najvažniju splitskog Gradskog poglavarstva, rekli bismo na ruke gradonačelniku Ivi Baldasaru, te na znanje i ravnanje Ministarstvu sporta, odnosno ministru sporta Željku Jovanoviću.

Nema službene informacije, ali se pouzdano zna da je dugo očekivani novi signal iz SAD-a glede kupnje Hajduka – stigao.

Nije to sad neki senzacionalni korak naprijed, ali da se zna da američka grupacija potencijalnih ulagača, koja je prva istrčala na teren – nije odustala. Na znanje ostalim takmacima u ovoj utakmici.

Oni su po odlasku iz Splita prije mjesec i pol kazali da će svoju ponudu i namjere artikulirati u službenoj formi i u tzv. "pismu namjere" sve staviti crno na bijelo. Sad je tih 250 milijuna kuna ulaganja u klub Hajduk u razdoblju od idućih pet godina navedeno kako spada (to bi značilo cca sedam milijuna eura godišnje), baš kao i planovi ulaganja u stadion, određeni zahvati na rekonstrukciji i održavanju infrastrukture.

Uvjet je, koliko se razumije, da dođu do 51 posto udjela u vlasničkoj strukturi Hajduka, što bi otkupili dijelom od Grada, sadašnjeg većinskog vlasnika, ali i velikih-malih dioničara "bijelih".

Ovo pismo namjere je tek pokazatelj da Ameri ne odustaju, sad valja vidjeti i novi potez Australca Mate Tomaša koji se deklarirao kao interesent i najavio svoj dolazak u Split u kolovozu, a na kraju će biti presudno i kakva će pravila igre staviti Grad Split, kad i ako pokrene utrku iliti javni natječaj za – prodajom/kupnjom Hajdukovih dionica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 07:22