POLITIČKA LIKVIDACIJA

LEGIJA JE PROKAZAO UBOJICE SRPSKOG NOVINARA Osuđeni atentator na Đinđića ključni je svjedok

BEOGRAD - Milorad Ulemek Legija, bivši zapovjednik srbijanske postrojbe za specijalne operacije i jedan od osuđenih za atentat na srbijanskog premijera Zorana Đinđića, ključni je svjedok čiji je iskaz pridonio istrazi ubojstvu novinara i vlasnika lista "Telegraf" Slavka Ćuruvije 11. travnja 1999. godine, priopćio je u utorak srbijanski državni odvjetnik za organizirani zločin Miljko Radisavljević.

On je na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji potvrdio da su na temelju Ulemekova svjedočenja uhićeni osumnjičeni za ubojstvo Ćuruvije i da je Ulemek svjedočio bezuvjetno, ne tražeći za sebe nikakve pogodnosti, budući je na izdržavanju kazne od 40 godina zatvora za sudjelovanje u ubojstvu Điđića, te za otmicu i likvidaciju nekadašnjeg srbijanskog predsjednika Ivana Stambolića.

UHITILI SU UBOJICE NOVINARA ĆURUVIJE Likvidiran je 1999. po naredbi Miloševićeve supruge

Radosavljević je izrazio "profesionalno zadovoljstvo" što su tijekom dana uhićeni nekadašnji operativci službe državne sigurnosti Milan Radonjić i Ratko Romić, dvojica iz skupine osumničenih za ubojstvo Ćuruvije.

Saslušanje uhićenih Romića i Radonjića počelo je tijekom večeri i očekuje se da će im, s obzirom na težinu kaznenog djela, biti određen pritvor.

Vicepremijer i koordinator službi sigurnosti Aleksandar Vučić ustvrdio je da se politička ubojstva, poput likvidacije novinara Slavka Ćuruvije, više nikada u Srbiji neće ponoviti niti itko može proći nekažnjeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 02:21