IZGLEDNA KANDIDATKINJA

Može li senatorica Warren kao potpredsjednica Hillary Clinton pomoći u borbi protiv Trumpa?

Elizabeth Warren
 Yuri Gripas / REUTERS

Hillary Clinton razmišlja da za potpredsjedničku kandidatkinju na predsjedničkim izborima uzme senatoricu Elizabeth Warren, objavio je u četvrtak Wall Street Journal, citirajući pojedince upoznate s procesom.

Warren, glas progresivaca u Demokratskoj stranci, među kandidatima je za mjesto potpredsjednice na predstojećim izborima, za razliku od Bernieja Sandersa, stoji u novinama.

Ranije ovog mjeseca izvori su prenijeli kako Warren, inače senatorica iz Massachusettsa, razmišlja o potencijalnoj poziciji. Predstavnici Clinton, Sandersa i Warren nisu htjeli komentirati ovu informaciju.

Clinton je kandidatkinja demokrata za predsjedničke izbore koji će se održati 8. studenog ove godine, te je ovog tjedna pobijedila i u zadnjem krugu predizbora u Washington D.C.-u.

Iako se Clinton ovog tjedna sastala sa Sandersom, senator iz Vermonta ne planira odustati od svoje kampanje, niti podržati Clinton u video govoru kojeg će održati kasnije u četvrtak, rekao je njegov glasnogovornik.

Potraga za potencijalnim partnerom još uvijek je u ranoj fazi, no Journal izvještava kako nekoliko demokrata tvrdi da Clinton ima veliku listu potencijalnih kandidata, uključujući i Warren.

Ostali kandidati su državni tajnik za rad Tom Perez, tajnik za stanovanje i urbani razvoj Julian Castro, a u igri su i senatori Tim Kaine iz Virginije, Sherrod Brown iz Ohija i Cory Booker iz New Jerseya, zastupnici Xavier Becerra iz Kalifornije i Tim Ryan iz Ohija, te gradonačelnik Los Angelesa Eric Garcetti, stoji u izvještaju.

Warren je prošlog tjedna izrazila svoju podršku bivšoj državnoj tajnici Clinton koja se okrenula nadolazećim izborima i borbi protiv vjerojatnog kandidata republikanaca Donalda Trumpa.

Warren bi Clinton mogla pomoći osvojiti glasove liberalnijeg krila stranke koje je u iznenađujuće otegnutim predizborima podržalo Sandersa. Sanders, samoprozvani demokratski socijalist, još uvijek nije odustao od kandidature.

Warren bi Clinton pomogla i u borbi protiv Trumpa, kojeg je nazvala prijetnjom za državu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:21