TRAGIČNI LET

NAPOKON PRONAŠLI MISTERIOZNI BOEING? Uočili ostatke u oceanu, čekaju potvrdu

Vlasti u Australiji premjestili su potragu za nestalim zrakoplovom u Indijskom oceanu na novo područje
TOPSHOTSRAAF Flight Lieutenant Russell Adams looks out from the cockpit of a AP-3C Orion during a search mission for missing Malaysia Airline flight MH370 in the Southern Indian Ocean on March 26, 2014. The race to find wreckage from flight MH370 took on new urgency on March 27, 2014, ahead of forecast bad weather after satellite images of more than 100 floating objects sparked fresh hopes of a breakthrough. AFP PHOTO / POOL / Paul KANE
 Paul Kane/AFP

NOVO: 12.25 - Australska uprava za pomorsku sigurnost (AMSA) objavila je na Twitteru kako je posada novozelandskog zrakoplova Orion uočila objekte na području u kojem traže ostatke nestalog malezijskog Boeinga.

Osim toga, AMSA je objavila i kako će se za više informacija čekati do subote jer će toliko trebati brodu kako bi došao do toga mjesta i pregledao pronađene objekte.

















-----------------------

08:00 - Vlasti u Australiji premjestili su potragu za nestalim zrakoplovom u južnom Indijskom oceanu na novo područje nakon što su stručnjaci otkrili da je Boeing 777 letio brže nego što su bile prethodne procjene.

Nova analiza podataka s radara nagnala je istražitelje da pomaknu područje pretraživanja oceana 1,100 kilometara prema sjeveroistoku od prethodne lokacije. Novo područje bliže je australskoj obali.

Prema podacima CNN-a, Australska uprava za pomorsku sigurnost potvrdila je da će se potraga premjestiti jer novi podaci ukazuju na to da se zrakoplov kretao brže, ali je pritom trošio više goriva.

Ovakva odluka stiže nakon što su posljednje satelitske snimke iz Japana i Tajlanda ukazale na dva nova područja gdje se nalaze mogući ostaci Boeinga 777.

Analitičari smatraju da bi premještanje područja istrage mogao biti znak da su istražitelji sve bliži lokaciji srušenog zrakoplova.

Potraga za ostacima zrakoplova Malaysia Airlinesa obustavljena je u četvrtak zbog lošega vremena, no u petak je ponovno pokrenuta.

John Young, dužnosnik AMSA-a i voditelj istrage rekao je da su četiri zrakoplova poslana u novo područje istrage, a da je šest brodova na putu do tamo.

- Pretražujemo novo područje u južnom Indijskom oceanu. Ovo što smo dosad napravili ne smatram gubitkom vremena, rekao je Young.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 11:14