KOBNA 'PUNK MOLITVA'

NESRETNA NADEŽDA ZATOČENA U SIBIRU Pripadnica Pussy Riot bit će u bolnici do kraja zatvorske kazne

Njena odvjetnica Irina Hrunova kazala je kako se Tolokonnikova osjeća bolje, pa čak svira u zatvorskom bolničkom ansamblu
A picture taken on April 26, 2013, shows one of the jailed members of the all-girl punk band "Pussy Riot," Nadezhda Tolokonnikova, standing in the defendant's cage in a court in the town of Zubova Polyana, in the Republic of Mordovia. Nadezhda Tolokonnikova declared today a hunger strike to protest what she described as conditions of slave labour and threats of death at her Russian prison camp. AFP PHOTO / MAKSIM BLINOV
 AFP / AFP ImageForum

Nakon što je gotovo mjesec dana bila prebacivana iz jedne kaznionice u drugu ( a čitavo to vrijeme nije se znalo gdje je i što je s njom) , te nakon što je Vrhovni sud Rusije odlučio da se cijeli sudski proces mora preispitati zbog mnogih grešaka, ( Sud između ostalog nije obrazložio motiv kaznenog djela) najpoznatija ruska buntovnica pripadnica art punk skupine Pussy Riot Nadežda Tolokonnikova, svoja preostala četiri mjeseca kazne provest će u zatvorskoj bolnici, objavila je agencija Itar Tass pozivajući se na izvore iz ruskog zatvorskog sustava. Trenutno je u zatvoru u sibirskom gradu Krasnojarsku, odakle je prebačena u bolnicu zatvorenog tipa, zbog problema s dišnim organima, a kako joj je ostalo svega još nekih 120 dana kazne, to će vrijeme provesti u bolesničkoj sobi. Trebala bi izaći na slobodu negdje u ožujku 2014 godine.

JAVILA SE NESTALA ČLANICA PUSSY RIOTA Nalazi se u jednoj od sibirskih bolnica

Njena odvjetnica Irina Hrunova kazala je kako se Tolokonnikova osjeća bolje, pa čak svira u zatvorskom bolničkom ansamblu.

Doduše neki ruski mediji nagađaju, kako bi predsjednik Vladimir Putin, mogao pomilovati Tolokonnikovu i njemu kolegicu Mariju Aljohinu.

Molba o pomilovanju već se nalazi na Putinovom stolu i sve zavisi hoće li ruski predsjednik staviti svoj potpis pod taj dokument. Naime, Putin će 18 prosinca potpisati ukaz o amnestiji povodom Dana ustava.

Tolokonnikova služi dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog 'punk molitve' u kojoj su u najvećem ruskom pravoslavnom hramu Krista Spasitelja u Moskvi, na oltaru pjevale pjesmu 'Majko Božja Putina prognaj'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 15:59