NASTRADALA NAJMOĆNIJA ŽENA SVIJETA

NOVA NESREĆA NA SKIJANJU Njemačka kancelarka Merkel ozlijeđena, otkazala sve sastanke

Prilikom skijaškog trčanja ozlijedila je zdjelicu, za krevet će biti prikovana tri tjedna
German Chancellor Angela Merkel attends a news conference with the Prime Minister of Croatia Zoran Milanovic after a meeting at the chancellery in Berlin, Wednesday, Sept. 19, 2012. (AP Photo/Markus Schreiber)
 Arhiva

Njemačka kancelarka Angela Merkel doživjela je nesreću prilikom skijanja u Švicarskoj pri čemu je zadobila i ozljede, javlja AFP.

Njezin je glasnogovornik Steffen Seibert rekao da je prilikom skijaškog trčanja pala i ozlijedila zdjelicu te da će sljedeća tri tjedna morati čim više odmarati i ležati u krevetu. Pala je navodno pri manjoj brzini, ali Seibert nije otkrio je li se s nekim sudarila, spotaknula ili poskliznula.

'Mislila je prvo da se samo malo jače udarila', kazao je Seibert navodeći da je kancelarka dobila nalaze liječničkih pretraga u petak kada je utvrđeno kako je zapravo doživjela djelomičnu frakturu zdjelične kosti.

Merkel je do daljnjega otkazala sve sastanke, uključujući i ranije najavljeni službeni posjet Poljskoj, gdje je trebala otići u srijedu, te susret s luksemburškim premijerom.

Ipak, obveze će pokušati nastaviti obavljati od kuće, odakle namjerava voditi i redovite sjednice svog kabineta.

Podsjetimo, prošlog vikenda na skijanju je teško nastradao sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1, Nijemac Michael Schumacher .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:34