NAPAD UŽIVO PRENOSILI NA FACEBOOKU

NOVI DETALJI PREMLAĆIVANJA KRAJ KRŠKOG 'Napadači su me zvali u 3 ujutro, ne znam jel' da mi kažu da mi je brat mrtav ili su htjeli okršaj i sa mnom'

 Hanza Media/Facebook

Sloveniju i dalje potresa stravičan zločin koji se dogodio u općini Podbočje nedaleko od Krškog. Osumnjičeni napadači koji su nasmrt pretukli 26-godišnjeg Andreja Cekuta, Aleš O. (20) i Martin K. (29), u pritvoru su gdje čekaju suđenje, a prijeti im do 15 godina zatvora. No obitelji žrtve svaka kazna je premala pošto je bol koju osjećaju nemjerljiva.

Za 24.ur brat pokojnog Andreja kazao je kako ne može shvatiti zašto su napadači to učinili. Brata je, kaže, vidio dan prije kobnog događaja, no nije mu spominjao da se išta sumnjivo događa.

Ispričao je kako mu je u ponedjeljak rano ujutro, u trenutku napada, zazvonio telefon. Bilo je malo iza 3 sata u noći kada ga je nazvao jedan od osumnjičenih, no nije se javio jer je smatrao da nije ništa hitno. Kaže kako se htio naspavati, jer je morao ujutro na posao. Sad se pita što mu je htio reći, da mu je brat polumrtav ili su se htjeli fizički obračunati i s njim. Za svog brata Andreja kazao je kako je bio miran mladić, uvijek spreman pomoći i da je bio tu kad god ga je trebao.

Djevojka Aleša O. na Facebooku je pak stala u obranu mlađeg napadača i napisala kako joj se Andrej Cekut 'upucavao' te kako je ponižavao njezinog Aleša.

- Kako se usuđujete osuđivati ljude koje ne poznajete. Ja ga poznam predobro i i znam da je to napravio jer mu je zavodio curu i stalno ga ponižavao. Možete me sad mrziti, ali svatko od nas je nekad nešto krivo napravo i ne morate ga zato osuđivati - napisala je, a drugi su joj odgovorili da to nije opravdanje za tako monstruozan čin.

Podsjetimo, napadnuti 26-godišnjak od teških je ozljeda preminuo u utorak u bolnici, a jedan od napadača kazao je kako su bili pod utjecajem alkohola, dok se drugi branio šutnjom.

Trojica mladića bili su poznanici, a mještani čak pričaju da su živjeli zajedno. Čitavu scenu brutalnog iživljavanja jedan od napadača uživo je prenosio na svom Facebooku, a policiji je slučaj prijavio jedan od brojnih korisnika te društvene mreže koji su imali prilike vidjeti gnjusno premlaćivanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:29