MRŠAV, ALI ŽILAV

Opovrgnute glasine o smrti venezuelanskog predjednika: Bolesni Chavez se konačno pojavio na slici

 AFP

HAVANA - Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez (56) konačno se pojavio u utorak na kubanskoj televiziji . Tako su raspršene glasine da je preminuo nakon operacije gnojne upale zdjelice kojoj je bio iznenada podvrgnut još 10. lipnja tijekom službenog posjeta Kubi. Naime, na jednoj od snimaka on i Fidel Castro čitaju novine s datumom od utorka.

Mršaviji, ali žilav

Predsjednik Venezuele, veliki prijatelj i podržavatelj politike kubanskog lidera revolucije Fidela Castra, na slici je bitno mršaviji, ali čini se da je i dalje u dobroj formi te da se uspješno oporavlja od operativnog zahvata.

Snimke s kubanske televizije su odmah prenesene i na državnoj televiziji Venezuele gdje je vlada izložena snažnom pritisku opozicije da se očituje o zdravstvenom stanju predsjednika kojeg u zemlji nema već više od tri tjedna.

Mirno se oporavlja

Ministar informiranja je izjavio kako se predsjednik “oporavlja, potpuno oporavlja”. Chavezov je pak brat Adan dolio ulje na vatru rasprava izjavljujući da nije isključeno da dođe i do borbi oko vlasti. Neki pak promatrači smatraju da je time zapravo istaknuo svoju spremnost da u slučaju da Hugo bude dulje vrijeme isključen iz državnih poslova uskoči na njegovo mjesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:31