'TO NEMA VEZE S RELIGIJOM'

OTAC POČINITELJA MASAKRA U ORLANDU 'Pobjesnio je kada je vidio muškarce kako se ljube'

 Steve Nesius / REUTERS

Otac pomahnitalog Omara Mateena (29), koji je vatrenim oružjem u gay klubu u Orlandu počinio najveći masakr u povijesti Amerike, ispričao je za NBC News da se njegov sin prije nekoliko mjeseci razbjesnio kada je vidio dvojicu muškaraca u Miamiju kako se ljube.

To je naveo kao mogući povod za kasnije krvoproliće u klubu Pulse, u kojem je ubio najmanje 50, a ranio najmanje 53 osobe. Prema policijskim podacima, u klubu ima još tijela i izvjesno je da bi broj mrtvih mogao i dalje rasti.

'Bili smo u Miamiju, na ulici je svirala glazba, a on je uočio dvojicu muškaraca kako se ljube pred njim, njegovom suprugom i djetetom. Jako se razljutio, a oni su se počeli dirati', ispričao je ubojičin otac u prilično bizarnom intervjuu.

'Ispričavamo se zbog svega, pojma nismo imali što kani učiniti. U šoku smo baš kao i cijela država. Ovo nije imalo nikakve veze s religijom ', izjavio je otac za NBC.

Policija masakr tretira kao teroristički čin, a FBI je objavio da istražuju moguću povezanost napadača s islamskim ekstremizmom.

Profili na društvenim mrežama koji su povezani s Islamskom državom pozdravili su masakr u Orlandu, no zasad ISIS nije preuzeo odgovornost za napad. No, Reuters je izvijestio kako je na jednom od tih profila objavljena prva fotografija osobe za koju se tvrdi da je Omar Mateen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 19:14