MISTERIOZNA SMRT RUSKOG OLIGARHA

OTKRIVAJU SE PRLJAVI DETALJI: ORGIJE U LIMUZINI Berezovski za seks dovodio maloljetnice iz istočne Europe!

(FILES) - A picture dated August 31, 2012 shows Russian tycoon Boris Berezovsky leaving London's High Court in central London. Berezovsky, the exiled Russian oligarch and long-time opponent of the Kremlin, has died in Britain at the age of 67, his spokesman said on March 23, 2013. AFP PHOTO / ANDREW COWIE
 AFP

Oligarh Boris Berezovski redovito je dovodio tinejdžerke iz istočne Europe u Britaniju i plaćao im za seksualne usluge, piše DailyMail.

Smrt 67-godišnjeg Rusa i dalje se smatra "neobjašnjenom" nakon što ga je tjelesni čuvar u subotu pronašao mrtvog na podu kupaonice u njegovoj vili u Ascotu, Berkshire.

Tijekom 12-godišnjeg političkog egzila u Britaniji, Berezovski je ostao poznat po kontroverznom životu, no prvi put je otkrivena tamnija strana života ruskog tajkuna.

BIVŠI RUSKI OLIGARH PRONAĐEN MRTAV Najžešći Putinov kritičar umro pod nejasnim okolnostima

Kako doznaje DailyMail, Berezovski je naređivao vozačima da autocestom jure 225 kilometara na sat dok bi za to vrijeme na stražnjem sjedalu 420 tisuća funti vrijednog Maybacha uživao u seksualnim uslugama maloljetnih djevojaka.

Izvori bliski istrazi tvrde da je to bila javna tajna. Berezovski bi djevojke vodio u svoju vilu, ili u skupe hotele.

Jednom prilikom, mladoj Latvijki se nije svidio način kako se odnose prema njoj, te je tražila da je vrate kući. Berezovski je pristao, no zatim kazao svom vozaču, bivšem padobrancu Marku Pendleburyju, da namjerno vozi najprometnijim ulicama Londona kako bi djevojka zakasnila na let, nakon čega bi ostala u njegovoj vili iduća 24 sata.

- Boris je bio veoma zadovoljan i u poruci mi je poslao "smajlića" - kazao je vozač Pendlebury.

- Mlade djevojke iz istočne Europe dolazile su redovito. Osjećao sam se loše zbog načina na koji su postupali prema njima, posebno zato jer su neke od njih isto godište kao i moja kći - kazao je Pendlebury.

Pendlebury, čija je plaća bila oko 100 tisuća funti godišnje, često je maloljetne gošće vodio u kupovinu.

- Često sam se nalazio s motociklistom koji je dostavljao kuverte s novcem za djevojke - rekao je.

Smrt Borisa Berezovskog i dalje je obavijena velom tajne, misterij koji se produbio otkad su u vili otkrivene povišene razine radijacije. Zbog straha da je ruski tajkun umro zbog trovanja radioaktivnim supstancama, policija je postavila kordon na udaljenosti od preko 3 kilometara.

- Bilo bi pogrešno nagađati o ozrocima smrti prije nego li se obavi obdukcija. Zasad nema nikakvih dokaza o upletenosti treće strane - kazao je inspektor Kevin Brown.

Podsjetimo, Berezovski je prošle godine na britanskom Vrhovnom sudu izgubio parnicu vrijednu više milijardi funti protiv drugog ruskog oligarha, Romana Abramoviča.

Neki prijatelji Borisa Berezovskog smatraju da je ruski bogataš žrtva profesionalnog ubojice nakon što je govorio protiv režima ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Berezovski je pronađen na podu kupaonice, a prema prvim izvješćima, oligarh si je navodno oduzeo život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 05:21