ŠEF CRVENIH BERETKI

OVRHA UBOJICI SRPSKOG PREMIJERA Legiji sud plijeni imovinu jer ne vraća kredit

Ne mogu mu zaplijeniti kuću kad su mu je već oduzeli

Sud u Beogradu naložio je aktiviranje mjenice koju je ubojica premijera Srbije Zorana Điniđića Milorad Ulemek Legija dao kao garanciju za otplatu kredita za kuću, piše beogradski Kurir.

List piše da je Legija, osuđen na 40 godina zatvora, dužan banci 684.532 dinara, odnosno 45.576 kuna kredita kojeg je podignuo još 1999. u Komercijalnoj banci, a jedva da ga je pokušao otplaćivati. Izvor iz banke rekao je da je Prvi osnovni sud u Beogradu zatražio prisilnu naplatu duga.

Ne mogu mu oduzeti kuću, jer mu je vila od 178 kvadrata već oduzeta, pošto je sud ocijenio da s plaćom od 500 maraka nije mogao zaraditi 374.000 maraka koliko je krajem 1998. platio za vilu s lokalom i garažom na Ceraku u Beogradu. Država mu je oduzela dio te kuće i u njemu otvorila dječji vrtić.

Drugi dio vile je u vlasništvu njegove supruge Aleksandre, a u trećem dijelu živi njezina tetka s obitelji. Kako bi otkrio kako će zatvoriti neplaćeni kredit, sud je zatražio službene podatke o nekretninama u vlasništvu Milorada Ulemeka, rekao je njegov odvjetnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:08