PARIŽANI U STRAHU

PANIKA ZBOG STRAŠNIH KLAUNOVA 'Umrla sam od straha, trčao je prema meni vitlajući sjekirom!'

Stanovnici predgrađa Pariza žive na rubu psihičkog sloma nakon što je u tom dijelu glavnog grada Francuske povećan broj lažnih klaunova koji siju neviđeni strah i nasilje.

Najnoviji slučaj dogodio se u ponedjeljak u Chellesu, na istoku Pariza, kad je 14-godišnji dječak maskiran u klauna, i uz pomoć još jednog maloljetnika, napao ženu dok je izlazila iz automobila. Policija ih je obojicu privela.

Žena je ispričala da je jedan od njih imao lažnu sjekiru. Iako nije ozlijeđena, kako kažu iz pariške policije, žena je doživjela potpuni psihički slom.

Također, druga dvojica lažnih klaunova maskiranih bijelom bojom pobjegla su nakon okršaja s jednim Parižanom koji se od napadača branio bejzbolskom palicom. Policija je jednog uspjela uhititi.

Istog dana je još desetak osoba s bijelim maskama i osmijehom kakve imaju Anonymusi, napalo mladića na stanici Melun, u istoimenom predgrađu na jugoistoku Pariza. Ukrali su mu mobitel, a policija je isto tako jednog člana bande uspjela uhititi.

Ovakva vrsta nasilja u velikom je porastu u Francuskoj, posebice na sjeveru zemlje.

Podsjetimo, 20. listopada napadač maskiran u klauna terorizirao je prolaznike i mahao lažnim oružjem u Duvrinu. Osuđen je na uvjetnu kaznu od šest mjeseci zatvora.

U subotu je skupina maloljetnika maskiranih u klaunove, te s lažnim pištoljima, palicama i noževima, privedena na parkingu jedne škole u Agdeu na jugu Francuske. Stavljeni su u pritvor i pušteni na slobodu u nedjelju.

Ovakva pošast povezuje se s okladama na društvenim mrežama, prvenstveno Faceboku.

Francuska policija osudila je na svom službenom Twitter profilu "fenomen lažnih klaunova" i precizirala da od polovice listopada stanovništvo zabrinjava prisustvo agresivnih i prijetećih klaunova.

Ovaj fenomen prijavljen je i u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama, gdje se popularni praznik Halloween, ili Noć Vještica, za vrijeme kojeg se ljudi maskiraju u strašne likove, slavi 31. listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:41