ŽIVOT PIŠE ROMANE

ŽRTVA 'KLAUNA UBOJICE' PRONAĐEN ŽIV I ZDRAV Sestra ga 40 godina nije prestala tražiti

Detektiv koji je tražio preostalih osam žrtava serijskog ubojice dobio je dodatnu motivaciju kada mu je sestra nestalog Roberta Huttona rekla da joj otac umire od raka

Čovjek za kojeg se smatralo da je završio kao jedna od žrtava serijskog ubojice i silovatelja Johna Waynea Gacyja , poznatom kao "klaun ubojica", pronađen je živ i zdrav u Montani zahvaljujući njegovoj sestri, koja je više od četrdeset godina neumorno tragala za svojim nestalim bratom.

Posljednji put je o Robertu Huttonu njegova sestra Edyth čula 1972. godine kada je iz New Yorka krenuo u Kaliforniju. Kako nikada nije tamo stigao, njegova je obitelj vjerovala da je postao žrtva "klauna ubojice", koji je u to vrijeme operirao na području Chicaga.

Huttonova sestra, tada 24-godišnjakinja, nikada ga nije prestala tražiti. Pojavom interneta, pronašla je više od pet stotina ljudi istog imena i svima im je slala dopisnice koje su završavale rečenicom "Ukoliko to nisi ti, ispričavam se na smetnji i zanemari ovu poruku". Nitko joj se nije javio.

Tek 2011. dogodio se preokret, kada je detektiv Jason Moran pokušavao pronaći posljednjih osam žrtava "klauna ubojice". Nakon razgovora s Edyth, brzo je ustanovio da je njen nestali brat donedavno živio u Koloradu. No, nitko nije znao gdje je otišao.

Detektiv Moran je bio motiviran da krene u daljnju potragu jer mu je Edyth rekla da joj otac umire od raka i da bi željeli pronaći nestalog Roberta. Tako je na koncu pronašao Roberta Huttona u malom gradiću u Montani. Nazvao je lokalnu policijsku postaju i jedan je od policajaca otišao do Huttona, kojeg je detektiv zatim sve ispričao putem telefona.

Kako prenosi ABC, detektiv Moran je nazvao Edith i pitao je da li sjedi. "Srce mi je tuklo. Pitala sam ga ima li kakve vijesti za mene. Rekao je da ima i da je pronašao mog brata živog i zdravog. Bilo je to kao da se u mom srcu ispunila rupa ne znam kakve veličine. Plakala sam i smijala se istovremeno", ispričala je Edyth ABC-u.

Robert Hutton je na putu u Kaliforniju zastao u Koloradu i tamo je ostao živjeti. Nije bio u kontaktu s obitelji, a tijekom 90-ih godina pokušao ih je kontaktirati, ali nije uspio pa se prestao truditi. Kada je zbog krize 2008. godine bankrotirao, preselio se u Montanu u potrazi za poslom. Radio je na izgradnji staja i rekonstrukciji nekih zgrada. Sada je 62-godišnjak, radi u tvornici streljiva i živi u kamp-kućici koju je kupio. Nikada se nije ženio.

Nakon pronalaska otac ga je posjetio dvaput u Montani, ali Robert zbog slabog imovinskog stanja i posla još nije vidio sestru. No, dugo razgovaraju telefonski svaki tjedan i planiraju se napokon vidjeti čim prije moguće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 05:43