MJERE OPREZA

Pariz u petak zatvara misije u islamskim zemljama, u Pakistanu francuski državljani SMS-om upozoreni na pojačan oprez

Ranije u srijedu francusko veleposlanstvo u Džakarti najavilo je da će privremeno zatvoriti sve francuske ustanove u Indoneziji, najmnogoljudnijoj muslimanskoj zemlji svijeta
 AP

PARIZ - Veleposlanstva, konzulati, kulturni centri i francuske škole u dvadesetak muslimanskih zemalja bit će zatvoreni u u petak na dan molitve, objavila je u srijedu francuska vlada koja tim mjerama opreza odgovara na objavu karikatura proroka Muhameda u francuskome satiričkom tjedniku Charlie Hebdo .

Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Philippe Laliot najavio je te mjere i dodao da nisu zasad "primili nikakvu prijetnju".

Francuski tjednik objavio karikature proroka Muhameda: On je u invalidskim kolicima koja gura ortodoksni Židov

Ranije u srijedu francusko veleposlanstvo u Džakarti najavilo je da će privremeno zatvoriti sve francuske ustanove u Indoneziji, najmnogoljudnijoj muslimanskoj zemlji svijeta.

Ministar vanjskih poslova Laurent Fabius rekao je za radio France Info da je zemlja poduzela niz mjera "kako bi zaštitila svoja veleposlanstva".

U Pakistanu su francuski državljani primili upozoravajuću SMS poruku: "Specifične prijetnje francuskoj zajednici i francuskim interesima danas zbog objave karikatura u Charlie Hebdo. Pojačan oprez".

Charlie Hebdo objavio je u srijedu karikature proroka Muhameda, što je ministar Fabius nazvao provokacijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 00:31