NI TREPNUO NA PRESUDU

PERSPEKTIVNI BANKAR PROGLAŠEN KRIVIM ZA UBOJSTVO DVIJE PROSTITUTKE Svi su u sudnici ostali u šoku, prije ubojstva radio im je nezamislive stvari

 Reuters, wikipedia, facebook

Britanski bankar Rurik Jutting (31) proglašen je krivim zbog sadističkog ubojstva dvije prostitutke u svom luksuznom stanu u Hong Kongu.

Juttingu tako prijeti doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja nakon što je na suđenju prikazan video materijal na kojem se vide dokazi silovanja i mučenja. Naime, poludjeli Jutting svoje je monstruozne zločine snimao mobitelom.

Porotnici su tako morali gledati kako jedna od nesretnih prostitutki mora lizati zahodsku školjku i moliti za život prije nego li će joj Jutting divljački prerezati vrat.

Na snimci se može vidjeti i Juttingov pribor za mučenje koji uključuje i let-lampu koju je namjeravao upotrijebiti na drugoj žrtvi.

Poludjeli bankar hladno je na sudu opisivao kako je imao namjeru nastaviti 'lov' nakon što je ubio svoju prvu žrtvu Sumarti Ningsih, i ugurao njeno iskasapljeno tijelo u kofer koji je našao na balkonu. Obitelj njegove druge žrtve, Seneng Mujiasih, na sudu su rekli kako žele da Jutting bude pogubljen.

U izjavi koju je pročitao njegov odvjetnik Jutting je rekao kako prihvaća 'pravednu i prikladnu kaznu' dodajući: 'Ne mogu se iskupiti za zlo koje sam učinio. Kako bilo, žao mi je', rekao je Jutting i priznao ubojstva, ali uz neuračunljivost.

No tužiteljstvo je odbilo uzeti u obzir ubojstvo bez predumišljaja, obzirom da je Jutting bio ugledni bankar koji je svakodnevno radio u američkoj banci Merrill Lynch, a i svoje sulude pohode je snimao mobitelom.

Podsjetimo, 31-godišnji bankar Merrill Lyncha, upao je u spiralu droge i alkohola zbog koje je potpuno izgubio kontrolu nad svojim životom.

Gledao je sve više i više nasilne pornografije, dok je istovremeno tragao za sve bizarnijim seksualnim iskustvima. Prije nego što je započeo svoj ubilački pohod, u kojem je ubio dvije prostitutke, spavao je s dva transeksualca, a potom je tragao za muškarcima koji bi se seksali s prostitutkama koje je unajmljivao. Tragao je i za crnim muškarcima koji bi se seksali s njim.

Svojoj prvoj žrtvi planirao je rezati dijelove tijela svoje prve žrtve i potom ju živu zapaliti, no izgubio je kontrolu nad situacijom i prerezao joj je vrat.

Za drugu žrtvu priznao je kako ju je namjeravao duže mučiti, čupati joj oči i rezati komade tijela, a potom ju živu zapaliti, no u jednom trenutku je izgubio kontrolu nad sobom.

- Htio sam da prestane patiti. Šapnuo sam joj da ju volim, navodno je rekao Jutting prije nego što je prerezao vrat Sumarti Ningsih.

Na sudu su dvojica vrhunskih psihijatara iz Ujedinjenog kraljevstva potrdili kako Jutting, koji je godišnje zarađivao više od 350 tisuća funti, pati od narcisoidnog poremećaja ličnosti kao i da je seksualni sadist.

- Pokušavao sam učiniti bilo što samo da iskusim nešto novo, no uvijek bi ostao razočaran, rekao je Jutting.

Bankar koji je studirao na uglednom Cambridgeu prema vlastitom priznanju na kokain i kurve potrošio je više od 600 tisuća funti, a presudu je slušao hladno bez ikakvog pokazivanja emocija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:14