DIKTATOR PRED PADOM

Pobunjenici osvojili jedno od posljednjih uporišta Gadafijevih snaga - grad Džufuru

Nakon pada Tripolija u ruke pobunjenika Džufura je postao jedno od posljednjih Gadafijevih uporišta. Vjeruje se da se u samom gradu nalazi veliko spremište oružja
A young Libyan rebel celebrates at the Bab al-Aziziya compound in Tripoli on August 25, 2011. Hardened fighters streamed into Tripoli as Libya's rebels sought to deliver a knockout punch to Moamer Kadhafi's diehards and to flush out the elusive strongman, dead or alive. AFP PHOTO/PATRICK BAZ
 AFP

TRIPOLI - Libijski su pobunjenici nakon višednevnih borbi uspjeli zauzeti grad Džufuru na jugu zemlje kojeg su donedavno čvrsto držale snage odane libijskom diktatoru Moameru Gadafiju, priopćio je u srijedu ujutro glasnogovornik Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC) zadužen za vojna pitanja.

- Posljednji izvještaji govore kako je cijelo područje DŽufre oslobođeno od Gadafijevih pristaša - rekao je Fati Bašaga na konferenciji za novinare održanoj u Misrati.

Grad Džufura nalazi se oko 700 kilometara jugoistočno od Tripolija, a nakon pada libijskog glavnog grada u ruke pobunjenika postao je jedno od posljednjih Gadafijevih uporišta. Dužnosnici Vijeća ranije su upozoravali na mogućnost da se u samom gradu nalazi veliko spremište oružja.

I dok svjetski mediji navode kako je Džufura pala u ruke pobunjenika, neke agencije ističu kako preuzimanje grada nije bilo moguće potvrditi iz neovisnih izvora. Prema zadnjim informacijama, Moamer Gadafi i dalje se nalazi u bijegu .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 19:53