GLAS DIKTATORA

Uhićen Gadafijev glasnogovornik: Bježao je prerušen u žensku odjeću!

Pobunjeničke su snage uhvatile Musu Ibrahima dok je pokušao izaći iz Sirta u automobilu. Ibrahim je bio Gadafijev glasnovogornik sve do pada Tripolija
 AFP

TRIPOLI - Musa Ibrahim, glasnogovornik libijskog diktatora Moamera Gadafija, uhićen je sinoć nedaleko od grada Sirt, maskiran u ženu, javlja američka televizija ABC.

Pobunjeničke su snage uhvatile Ibrahima dok je pokušao izaći iz Sirta u automobilu. Zapovjednik libijskih snaga Muhamed al-Marimi nije potvrdio informaciju o Ibrahimovoj masci, no većina svjetskih medija je to svejedno prenijela. Ibrahim je bio Gadafijev glasnogovornik sve dok pobunjenici u kolovozu ove godine nisu osvojili Tripoli.

Vijest o njegovom uhićenju je došla u trenutku kada su pobunjenici povratili prevlast nad zračnom lukom u Sirtu, inače Gadafijevom rodnom gradu.

Iako je pobjegao iz glavnog grada, kao i njegov diktator, Ibarhim je i dalje davao priopćenja, no ne toliko redovito. U petak je apelirao na borbu protiv 'agenata i izdajnika', optužio NATO i 'njegove libijske agente' za 'genocid' te iskritizirao svijet zbog svoje 'indiferentnosti prema Libiji'.

Također, Interpol je raspisao uhidbeni nalog i za Gadafijevog sina Saadija zbog sumnji u navodne zločine koje je počinio dok je bio predsjednik Libijskog nogometnog saveza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 01:04