BIO KOD MADONNE, YOKO ONO ĆE MU DATI 50.000 $

Posvađao se bračni par iz Pussy Riota: Nadeždinog supruga Pjotra optužile da ih iskorištava i skuplja novac za sebe!

Dvije članice feminističke punk grupe Pussy Riot, Nadežda Tolokonjikova i Marija Aljohina, iz zatvora su poslale pismo u kojemu oštro osuđuju Nadeždina supruga Pjotra Verzilova da iz sebičnih razloga, radi samopromocije, iskorištava njihovu trenutačnu popularnost, prikuplja novac i daje intervjue medijima za koje nema nikakvih ovlasti.

Pjotr je trenutačno u Sjedinjenim Američkim Državama gdje je čest gost raznih radijskih i televizijskih emisija te namjerava posjetiti suprugu ubijenoga Beatlesa Johna Lennona, Yoko Ono, koja će mu uručiti 50.000 dolara za njihovu obranu. Nadežda i Marija su uvjerene da će Pjotr sav prikupljeni novac zadržati za sebe te da one neće dobiti ništa. Pjotr je već prije posjetio Madonnu, ali nije poznato koliko mu je novca dala pop-ikona.

Radni logor

Dvije zatvorene članice Pussy Riota, koje će uskoro biti prebačene u neki zabačeni radni logor u Sibiru gdje bi trebale ostati do 2014. godine, rekle su kako im je jedini legitimni zastupnik treća članica grupe Jekaterina Samucevič koja je oslobođena svih optužbi i ostala na slobodi. Teško optuženi Pjotr Verzilov odbio je komentirati napade svoje supruge i njezine prijateljice te je samo rekao da će i dalje raditi ono što misli da je najbolje za njihovu korist. U međuvremenu je Jekaterina Samucevič dala poveći intervju britanskim novinama u kojemu je posebno istaknula kako će se njena borba protiv Vladimira Putina nastaviti nesmiljenom žestinom.

Putin odlučan

- Oni me nisu oslobodili, sve je to krivo izvučeno. Meni je suspendirana kazna i svakog trenutka mogu ponovno završiti u zatvoru, ali to me neće pokolebati u borbi za moje prijateljice - rekla je Jekaterina koja svakodnevno obavlja više od stotinu razgovora s raznim humanitarnim i ženskim organizacijama diljem svijeta.

Vladimiru Putinu već je upućeno više tisuća molbi za puštanje grupe na slobodu, ali on ostaje pri svom stavu da osuđene moraju svoju kaznu izdržati do posljednjeg dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 21:28