ODGOVORNOST

Poznati bankar dao ostavku zbog smrti direktora

 wikipedia

Jedan od najpoznatijih europskih bankara Josef Ackerman u četvrtak je dao ostavku na mjesto predsjednika uprave osiguravajuće tvrtke Zurich Insurance. Povod je smrt direktora Pierrea Wauthiera koji je u ponedjeljak pronađen mrtav u svojoj kući u Švicarskoj. Policija još nije odredila uzrok smrti, prema nekim dokazima pronađenim au Wauthierovoj kući vjerojatno je riječ o samoubojstvu. Waulthier je na mjesto financijskog dirketora imenovan 2011.

Ackerman je u Zurich došao nakon dese godina na čelu Deutsche Banka. Ostvaku daje nakon svega godinu dana, a u izjavi koju je dao u četvrtak dao je naslutiti da Wauthierovu smrt povezuje s njegovim poslovnim problemima.

“Imam razloga vjerovati kako obitelj smatra da moram preuzeti svoj dio odgovornosti, koliko god takve insinuacije bile neutemeljene.” Ackermann je objasnio da ne želi ni na koji način naštetiti reputaciji tvrtke pa zbog toga odmah napušta sve funkcije.

Smrt Pierrea Wauthiera drugi je takav slučaj koji je u posljednje vrijeme potresao švicarsku korporativnu scenu. Krajem srpnja pronađen je mrtav Carsten Schloter, direktor tvrtke Swisscom, a policija također sumnja da je riječ o samoubojstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 11:34