GRAĐANI U STRAHU

Prijeteći grafiti Hrvatima povratnicima u Mostaru: ‘Alija, šalji nam salate, bit će mesa, klat ćemo Hrvate!‘

Hrvati upozoravaju na nedjelovanje lokalnih institucija, čiji predstavnici nisu učinili ništa da se uklone prijeteći napisi

Mostar/Arhivska fotografija

 Robert Fajt/Cropix

Prijeteći i iznimno uvredljivi grafiti ispisani su protiv Hrvata povratnika tijekom protekle noći u prigradskome naselju Vrapčićima kod Mostara, u koje su se vratili nakon rata.

"Slučaj je prijavljen policiji koja je provela očevid", naveli su za Hinu iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Sinoć između 21.00 i 22.00 sati nepoznati počinitelji ispisali su na prometnici koja vodi u naselje Mikulića mahala prijeteći grafit "Oj Alija šalji nam salate, bit će mesa klat ćemo Hrvate".

Ranije je na obližnjem zidu ispisana identična poruka, a na ogradi jedne obiteljske kuće i poruka "Samo mrtav Hrvat je dobar Hrvat". Nedaleko od tih poruka su i grafiti navijačke skupine Velež.

Tamošnji Hrvati su u izjavi za lokalne medije izrazili zabrinutost i strah zbog takvih poruka. Posebno upozoravaju na nedjelovanje lokalnih institucija, uključujući mjesnu zajednicu, čiji predstavnici nisu učinili ništa da se uklone prijeteći napisi prema Hrvatima. Naselje Vrapčići se nalazi u istočnom, većinskom bošnjačkom dijelu grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 00:05