ŠOKANTNI DETALJI

PRVI ČOVJEK SCIJENTOLOGIJE DAO PRATITI VLASTITA OCA 'Ako počne umirati, pusti ga, nemoj se miješati'

 Screenshot

Kontroverzni vođa scijentološke crkve David Miscavige angažirao je privatne istražitelje kako bi pratili njegova oca Rondalda Miscavigea starijeg punih godinu i pol dana, piše Los Angeles Times.

Ova nevjerojatna priča ugledala je svjetlo dana nakon objave HBO-ova dokumentarca 'Going Clear' (Načisto) koji detaljno opisuje povijest scijentološke crkve, njezina osnivača L. Rona Hubbarda, aktivnosti slavnih osoba u toj zajednici, priče bivših članova te zlostavljanje i iskorištavanje iza zatvorenih vrata.

Vođa scijentologa angažirao je istražitelje da mu nadziru oca jer se bojao da će ispričati tajne crkve. Dokumenti koji se nalaze u posjedu Los Angeles Timesa otkrivaju kako je Miscavige plaćao 10,000 dolara tjedno kako bi držao oca pod kontrolom. Inače, Miscavige Stariji je napustio Crkvu 2012. godine.

Vijest o Miscavigeovim planovima izašli su u javnost nakon što je privatni istražitelj Dwayne S. Powell uhićen u West Allisu u srpnju 2013. godine, nedaleko od grada Ronalda Miscavigea. U trenutku uhićenja kod sebe je imao čak šest vatrenih oružja, nekoliko tisuća komada municije, GPS uređaj za praćenje te pištolj za omamljivanje. Policiji je rekao da se nalazi u potrazi za nekretninom jer planira kupiti kuću.

Međutim, čim je doveden u policijsku postaju, Powell je izjavio kako ga je scijentološka crkva angažirala da prati Ronalda 'cijelo vrijeme'.

Najšokantnija informacija u nabavljenim dokumentima je situacija u kojoj je Powell mislio da Miscavige Stariji ima srčani udar te je nazvao svoje nadređene za savjet. Tada mu čovjek, koji se predstavio kao David Miscavige rekao:

- Ako je Ronovo vrijeme da umre, pusti ga da umre i nemoj se nikako miješati.

U priču su se odmah uključili i Miscavigeovi odvjetnici koji su bez imalo okolišanja prešli direktno na stvri.

- Molimo da uzmete u obzir kako gospodin Miscavige ne zna gospodina Powella, nikada nije čuo za gospodina Powella, upoznao gospodina Powella, razgovarao s gospodinom Powellom, zaposlio gospodina Powella i davao mu naredbe za bilo kakvu istragu - stoji u priopćenju odvjetnika scijentološke crkve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 11:02