BIVŠA MISS TEEN

Skandal u Svazilandu: Ministar uhvaćen 'in flagranti' s kraljevom 12. ženom

Nevjerna Dube iskradala se s dvora prerušena u vojnika, a ona i njen ljubavnik otkriveni su u hotelu. Policija je upala u sobu i pronašla ministra kako se skriva ispod kreveta

LOBAMBA - Ndumiso Mamba, ministar pravosuđa Kraljevine Svazi, izgubio je mjesto u vladi nakon što je otkrivena njegova ljubavna veza s jednom od 14 kraljica te minijaturne afričke zemlje. Jedini kralj, Mswati III, strpao ga je u zatvor, a još se ne zna kako je prošla 22-godišnja Nothando Dube, kraljeva 12. supruga.

Lokalnim medijima zabranjeno je izvještavati o događaju, a službeno priopćenje premijera zemlje bilo je da je Mamba smijenjen zbog ‘određenih optužbi’.

Svjetski mediji prenose, pak, kako je uhvaćen ‘in flagranti’ s bivšom Miss Teen Svazija kojom se kralj oženio prije dvije godine. Mswati III (42) apsolutni je monarh i drži do poligamističke plemenske tradicije pa svake godine bira novu mladu.

Na posebnoj ceremoniji sve neudane djevojke moraju u povorci proći ispred kralja.

Nevjerna Dube, priča se, iskradala se s dvora prerušena u vojnika, a ona i njen ljubavnik otkriveni su u hotelu Royal Villas u blizini najvećega grada Mbabanea.

Policija je, priča se, upala u sobu i pronašla Mambu kako se skriva ispod kreveta. Teško je reći tko je gore prošao: Mamba, koji će vjerojatno dugo biti u zatvoru, ili Dube, koja će najvjerojatnije dobiti 24-satni nadzor do kraja života koji će provesti uz kraljevu majku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 09:48