SREDIŠNJI SIBIR

STRAŠNA TRAGEDIJA U teškom sudaru kamiona, autobusa i dva automobila poginulo 11 osoba, među njima devetero djece

Ilustracija
 Ilya Naymushin / REUTERS

Najmanje 11 osoba, među kojima devetero djece, smrtno je stradalo u nedjelju u sudaru nekoliko vozila u središnjem Sibiru, izvijestile su mjesne vlasti.

"Na 926 kilometru ceste Kanti-Mansijsk-Tijumen dogodio se sudar kamiona, dvaju automobila i autobusa koji je prevozio 32 putnika, a među njima je bilo 29 djece", izvijestile su regionalne vlasti.

"Jedanaest je osoba na mjestu smrtno stradalo. Među njima je devetero djece. 21 osoba je hospitalizirana u gradu Kanti-Mansijsku", koji se nalazi u središnjem Sibiru. Otvorena je istraga o nesreći.

Policija pretpostavlja da je "vozač automobila izgubio kontrolu nad vozilom što je prouzročilo nesreću". Druga je pretpostavka da su nesreću prouzročili "smanjena vidljivost na cesti i loši meteorološki uvjeti".

Na ruskim cestama tijekom 2015. u automobilskim nesrećama smrtno je stradalo 23.000 ljudi. Zemlja je prva u svijetu po broju poginulih u automobilskim nesrećama, uglavnom zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, zbog iznimno loše cestovne infrastrukture i zbog nepoštivanja prometnih pravila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:48